TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.

Potrebno je
- 400 g piškota
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 2 bourbon vanilin šećer
- 500 g mascarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 600 g jagoda (smrznute)
- 100 ml ruma
- sok od limuna
- nekoliko jagoda za dekoraciju
Priprema
Umutite šećer sa žumacima i vanilinim šećerom dok smesa ne postane kremasta, pa dodajte mascarpone sir. Umutite slatku pavlaku u šlag pa umešajte u fil. Umutite čvrsti sneg od 3 kašike šećera i belanaca pa dodajte u fil. Onda fil stavite u frižider. Iseckajte jagode pa pola količine umutite miskerom, dodajte limunov sok i rum. Zatim premažite dno kalupa sa malo fila pa ređajte piškote umočene u sok od jagoda, prelijte sa pola fila i isečenim jagodama (druga polovina jagoda), ređajte piškote pa pokrijte filom. Ostavite tiramisu u frižideru preko noći. Sutradan pre serviranja dekorišite sa jagodama. Bon appetit!
Možda vas zanima:

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

NEODOLJIVI TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisni kolač raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVI TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za sočni italijanski klasik
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

PROLEĆNI TIRAMISU SA JAGODAMA Jednostavni desert skupog ukusa koji miriše na ljubav
Sočan i mekan kao duša, za prave sladokusce.

ČIZBURGER PITI NIKO NE MOŽE DA ODOLI Savršena vruća, a biće super i hladna
Savršenog ukusa, a zamirisaće cela kuća.

SPANAĆ MUSAKA SA MLEVENIM MESOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za savršen nedeljni ručak
Sočna i slasna, ukućani će biti oduševljeni.

POSNE AMERIČKE PALAČINKE Nimalo ne zaostaju za originalom, smažu se u trenu
Samo dodajte javorov sirup i namaz po želji.

UŠTIPCI MEKANI KAO DUŠA Recept Ane Sević raspametio domaćice na mrežama, svi ga dele
Iako je pobornica zdrave ishrane, voditeljka Ana Sević podelila je recept za uštipke kojima nije moguće odoleti. Ovaj recept joj je dala baka, i jedino takve priznaje, prave domaće. Njene kulinarske specijalitete najviše vole suprug Danijel i deca, a ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni.

BAKIN SPANAĆ MIRIŠE NA DETINJSTVO Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje služite uz meso ili ribu.
Komentari (0)