TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

TIRAMISU U ČAŠI Italijanski neodoljivi desert sa kafom, za savršen vikend
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj u čaši ćete obožavati.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.
- 400 g piškota
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 2 bourbon vanilin šećer
- 500 g mascarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 600 g jagoda (smrznute)
- 100 ml ruma
- sok od limuna
- nekoliko jagoda za dekoraciju
Priprema
Umutite šećer sa žumacima i vanilinim šećerom dok smesa ne postane kremasta, pa dodajte mascarpone sir. Umutite slatku pavlaku u šlag pa umešajte u fil. Umutite čvrsti sneg od 3 kašike šećera i belanaca pa dodajte u fil. Onda fil stavite u frižider. Iseckajte jagode pa pola količine umutite miskerom, dodajte limunov sok i rum. Zatim premažite dno kalupa sa malo fila pa ređajte piškote umočene u sok od jagoda, prelijte sa pola fila i isečenim jagodama (druga polovina jagoda), ređajte piškote pa pokrijte filom. Ostavite tiramisu u frižideru preko noći. Sutradan pre serviranja dekorišite sa jagodama. Bon appetit!

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)