TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 5 žumanaca
- 120 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 48 komada piškota
- 300 ml instant kafe
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašika kakaoa
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, pa kuvajte na pari 20 minuta. Ostavite da se ohlade, pa dodajte sir i kratko mutite mikserom da se sjedine sastojci. Umutite slatku pavlaku i aromu vanile, pa dodajte u smesu sa žumancima i izmešajte špatulom. Piškote umačite u kafu i ređajte na tacnu, 24 komada u jedan red. Pola fila rasporedite preko piškota. Preostale piškote umočite u kafu i poređajte odozgo. Ostatak fila premažite preko njih i pospite kakaoom.
Možda vas zanima:
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sladak, bićete oduševljeni.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)