ORIJENT TORTA Očaravajuća poslastica skupog ukusa za koju se svaki trud isplati, ovakvu niste jeli
Čarobna torta u spoju različitih ukusa, dekorativnim izgledom ukrasiće svečanu trpezu, a ukusom raspametiti goste.
Potrebno je
Za koru
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 80 g suvog grožđa
- 80 g oraha
- 80 g suvih smokvi
- 1,5 kašika brašna
Za fil:
- 5 žumanaca
- 3 kašike šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 400 ml mleka
- 80 g bele čokolade
- 70 g maslaca
I još:
- 200 ml slatke pavlake
- 30 g bele čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Iseckajte orahe, suvo grožđe i smokve, pa ih izmešajte sa brašnom. Sjedinite špatulom lagano sa belancima. Preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata na 190 stepeni. Gotovu prohlađenu koru, presecite po dužini na pola. U jednu šerpu sipajte 300 ml mleka sa šećerom da provri, a u drugoj posudi sjedinite žumanca sa pudingom i 100 ml mleka, pa zakuvajte u provrelom mleku uz neprestano mućenje žicom. Skinute sa vatre i u to dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi, a zatim pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Zasebno umutite maslac, sa kašikom žutog fila, pa onda dodajte sav fil i penasto umutite. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku. Na tacnu stavitr koru, premažite žutim filom, pa slojem slatke pavlake, opet kora, pa ponovo žuti fil i pavlaka. Premažite tortu i sa strane žutim kremom i pavlakom, a odozgo narendajte belu čokoladu. Ostaviti u firžideru da prenoći. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)