ORIJENT TORTA Očaravajuća poslastica skupog ukusa za koju se svaki trud isplati, ovakvu niste jeli
Čarobna torta u spoju različitih ukusa, dekorativnim izgledom ukrasiće svečanu trpezu, a ukusom raspametiti goste.
Potrebno je
Za koru
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 80 g suvog grožđa
- 80 g oraha
- 80 g suvih smokvi
- 1,5 kašika brašna
Za fil:
- 5 žumanaca
- 3 kašike šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 400 ml mleka
- 80 g bele čokolade
- 70 g maslaca
I još:
- 200 ml slatke pavlake
- 30 g bele čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Iseckajte orahe, suvo grožđe i smokve, pa ih izmešajte sa brašnom. Sjedinite špatulom lagano sa belancima. Preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata na 190 stepeni. Gotovu prohlađenu koru, presecite po dužini na pola. U jednu šerpu sipajte 300 ml mleka sa šećerom da provri, a u drugoj posudi sjedinite žumanca sa pudingom i 100 ml mleka, pa zakuvajte u provrelom mleku uz neprestano mućenje žicom. Skinute sa vatre i u to dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi, a zatim pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Zasebno umutite maslac, sa kašikom žutog fila, pa onda dodajte sav fil i penasto umutite. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku. Na tacnu stavitr koru, premažite žutim filom, pa slojem slatke pavlake, opet kora, pa ponovo žuti fil i pavlaka. Premažite tortu i sa strane žutim kremom i pavlakom, a odozgo narendajte belu čokoladu. Ostaviti u firžideru da prenoći. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)