NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
Za testo:
- 400 g mlevenog keksa
- 1 kašika kakaoa
- 2 kašike ruma
- 140 ml vode
Za fil:
- 200 g crne čokolade
- 300 g sitnog sira
- 150 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g nugat krema
Priprema;
U činiju stavite keks, rum, kakao i vodu, pa umesite testo za koru, stavite je u okrugli kalup, pa u frižider da se stegne. U činiji na pari otopite čokoladu, malo je prohladite. Pavlaku umutite u čvrst krem, dodajte šećer u prahu, sir, nugat krem. Dodajte i prohlađenu čokoladu. Sve dobro promešajte. Fil premažite preko kore i vratite u frižider da se stegne. Ukrasite poslasticu umućenom slatkom pavlakom.
Možda vas zanima:
BOŽANSTVENA NUGAT TORTA Poslastica koja se ne odbija, svaki zalogaj je raj za nepca
Neodoljiva poslastica, za sve prilike.
OČARAVAJUĆA NUGAT TORTA Kremasta poslastica savršena za proleće, otopićete se od miline
Fenomenalna poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)