NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
Za testo:
- 400 g mlevenog keksa
- 1 kašika kakaoa
- 2 kašike ruma
- 140 ml vode
Za fil:
- 200 g crne čokolade
- 300 g sitnog sira
- 150 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g nugat krema
Priprema;
U činiju stavite keks, rum, kakao i vodu, pa umesite testo za koru, stavite je u okrugli kalup, pa u frižider da se stegne. U činiji na pari otopite čokoladu, malo je prohladite. Pavlaku umutite u čvrst krem, dodajte šećer u prahu, sir, nugat krem. Dodajte i prohlađenu čokoladu. Sve dobro promešajte. Fil premažite preko kore i vratite u frižider da se stegne. Ukrasite poslasticu umućenom slatkom pavlakom.
Možda vas zanima:
BOŽANSTVENA NUGAT TORTA Poslastica koja se ne odbija, svaki zalogaj je raj za nepca
Neodoljiva poslastica, za sve prilike.
OČARAVAJUĆA NUGAT TORTA Kremasta poslastica savršena za proleće, otopićete se od miline
Fenomenalna poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)