BAJADERA Starinski slatkiš bez kog ne može da prođe nijedna slava, a budi sva čula

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Svi je vole, a uspeće i početnicima.

bajadera
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g čokolade
  • 200 g mlevenih oraha
  • 250 g mlevenog keksa
  • 400 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 ml vode

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema
Na ringlu u šerpu stavite šećer i vodu da prokuvaju, do gustine meda. Zatim skinite s ringle i dodajte puter. Mešajte sve dok se puter ne otopi, pa dodajte mleveni keks i orahe. Dobro sjedinite smesu. Podelite smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte čokoladni deo pa ravnomerno rasporedite. Preko njega dodajte svetli deo pa poravnajte. Na pari otopite čokoladu s uljem da dobijete glazuru. Preko svetlog dela u plehu prelijte čokoladnu glazuru. Pustite da se bajadera stegne, pa je secite na štanglice. Prijatno!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading