BELA BAJADERA BOLJA OD KLASIČNE U spoju sa kokosom budi uspomene sa mora, a posna

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu bajaderu, ovu sa kokosom ćete obožavati.

bela bajadera
Shutterstock

Potrebno je

Za podlogu:

  • 200 g šećera
  • 200 ml vode
  • 125 g margarina
  • 350 g posnog mlevenog keksa

Za beli fil:

  • 200 g šećera
  • 100 ml vode
  • 125 g margarina
  • 200 g biljnog mleka u prahu
  • 150 g kokosovog brašna
  • 100 g bele posne čokolade

Za dekoraciju

  • malo kokosa

Priprema

U šerpicu sipajte vodu pa zagrejte do vrenja. Kuvajte oko 5 minuta pa dodajte margarin i mešajte, sve dok se ne otopi. Dodajte mleveni keks i promešajte. Preručite smesu u kalup obložen papirom za pečenje, utisnite dobro, pa ostavite u frižideru. Kuvajte šećer i vodu do ključanja, pa onda još 5 minuta. Skinite sa vatre, umešajte margarin, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.  Dodajte biljno mleko u prahu, pa kokos i dobro promešajte. Zatim dodajte otopljenu belu posnu čokoladu, promešajte i izručite preko pripremljene podloge. Dekorišite sa kokosom. Ostavite belu bajaderu bar 2 sata u frižideru, da se prohladi. Secite na štanglice i služite. Bon appetit1

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading