BELA BAJADERA BOLJA OD KLASIČNE U spoju sa kokosom budi uspomene sa mora, a posna
Ako volite klasičnu bajaderu, ovu sa kokosom ćete obožavati.
Potrebno je
Za podlogu:
- 200 g šećera
- 200 ml vode
- 125 g margarina
- 350 g posnog mlevenog keksa
Za beli fil:
- 200 g šećera
- 100 ml vode
- 125 g margarina
- 200 g biljnog mleka u prahu
- 150 g kokosovog brašna
- 100 g bele posne čokolade
Za dekoraciju
- malo kokosa
Priprema
U šerpicu sipajte vodu pa zagrejte do vrenja. Kuvajte oko 5 minuta pa dodajte margarin i mešajte, sve dok se ne otopi. Dodajte mleveni keks i promešajte. Preručite smesu u kalup obložen papirom za pečenje, utisnite dobro, pa ostavite u frižideru. Kuvajte šećer i vodu do ključanja, pa onda još 5 minuta. Skinite sa vatre, umešajte margarin, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte biljno mleko u prahu, pa kokos i dobro promešajte. Zatim dodajte otopljenu belu posnu čokoladu, promešajte i izručite preko pripremljene podloge. Dekorišite sa kokosom. Ostavite belu bajaderu bar 2 sata u frižideru, da se prohladi. Secite na štanglice i služite. Bon appetit1
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)