BELA BAJADERA BOLJA OD KLASIČNE U spoju sa kokosom budi uspomene sa mora, a posna
Ako volite klasičnu bajaderu, ovu sa kokosom ćete obožavati.

Potrebno je
Za podlogu:
- 200 g šećera
- 200 ml vode
- 125 g margarina
- 350 g posnog mlevenog keksa
Za beli fil:
- 200 g šećera
- 100 ml vode
- 125 g margarina
- 200 g biljnog mleka u prahu
- 150 g kokosovog brašna
- 100 g bele posne čokolade
Za dekoraciju
- malo kokosa
Priprema
U šerpicu sipajte vodu pa zagrejte do vrenja. Kuvajte oko 5 minuta pa dodajte margarin i mešajte, sve dok se ne otopi. Dodajte mleveni keks i promešajte. Preručite smesu u kalup obložen papirom za pečenje, utisnite dobro, pa ostavite u frižideru. Kuvajte šećer i vodu do ključanja, pa onda još 5 minuta. Skinite sa vatre, umešajte margarin, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte biljno mleko u prahu, pa kokos i dobro promešajte. Zatim dodajte otopljenu belu posnu čokoladu, promešajte i izručite preko pripremljene podloge. Dekorišite sa kokosom. Ostavite belu bajaderu bar 2 sata u frižideru, da se prohladi. Secite na štanglice i služite. Bon appetit1

DALMATINSKA PAŠTICADA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
Najbolje služite uz njoke.

ORASNICE Prhki starinski kolači skupog ukusa, za sve bitne događaje
Super idu uz šolju kafe.

NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.

NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravi se lako, a super ide uz razna jela
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.

SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)