POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo raspametiće i one izbirljive, ukusa koji se pamti
Ukusan i zdrav, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 800 g šargarepe
- pola manjeg korena celera
- 2 čena belog luka
- 1 limun
- 1 list lovora
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- maslinovo ulje
- 2 kašike aceto balsamico
- so
- biber
Priprema:
Šargarepu operite, očistite i isecite na komade. Oljuštite i isecite čenove belog luka i celer. Limun operite, pa mu izrendajte koru. Dodajte 4 kašike maslinovog ulja u šerpu i povrće pa stavite na ringlu. Dinstajte na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Posolite i dodajte lovorov list. Začinite suvim biljnim začinom. Prelijte sa 1,5 l ključale vode. Promešajte dobro, poklopite i kuvajte oko pola sata. Izvadite lovorov list. Prebacite u blender i dobro izblendajte. Dodajte sirće. Dekorišite potaž seckanom šargarepom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠARGAREPE Pravi raj za nepca koji krepi organizam u trenu
Fenomenalan i sočan potaž, za one izbirljive.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
POTAŽ OD PEČURAKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, nestaće sa stola odmah.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Komentari (0)