DRUGAČIJI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kokosovo mleko i kari mu daju posebnu aromu, pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj nespojivih ukusa, za one izbirljive.

potaž od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 šargarepe
  • 2 zelene jabuke
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 supene kašike karija 
  • 1 litar supe iz kocke
  • 400 ml kokosovog mleka
  • 3 grancice majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema

Šargarepu, jabuke i lukove operite pa jabuku i luk sitno iseckajte, a šargarepu na kolutiće. U veliku šerpu sipajte maslinovo ulje, jabuku i crni luk, i dinstajte, oko 5 minuta na srednje jakoj vatri.Dodajte beli luk, majčinu dušicu i začine. Još 2 minuta dinstajte, uz neprestano mešanje.Dodajte kocku iz supe i šargarepu. Pustite da proključa. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 30 do 40 minuta, dok šargarepa ne bude kuvana. Izvadite majčinu dušicu, pa posolite i pobiberite. Sipajte kokosovo mleko. Dobro sve izblendajte u blenderu dok ne dobijete smesu kao za potaž. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading