DRUGAČIJI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kokosovo mleko i kari mu daju posebnu aromu, pravi raj za nepca
Savršen spoj nespojivih ukusa, za one izbirljive.
Potrebno je
- 1 šargarepe
- 2 zelene jabuke
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 supene kašike karija
- 1 litar supe iz kocke
- 400 ml kokosovog mleka
- 3 grancice majčine dušice
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema
Šargarepu, jabuke i lukove operite pa jabuku i luk sitno iseckajte, a šargarepu na kolutiće. U veliku šerpu sipajte maslinovo ulje, jabuku i crni luk, i dinstajte, oko 5 minuta na srednje jakoj vatri.Dodajte beli luk, majčinu dušicu i začine. Još 2 minuta dinstajte, uz neprestano mešanje.Dodajte kocku iz supe i šargarepu. Pustite da proključa. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 30 do 40 minuta, dok šargarepa ne bude kuvana. Izvadite majčinu dušicu, pa posolite i pobiberite. Sipajte kokosovo mleko. Dobro sve izblendajte u blenderu dok ne dobijete smesu kao za potaž. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Krepi organizam u trenu, kao osmišljen za hladne februarske dane
Dodajte pavlaku ili prilog po želji.
AROMATIČNI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo koje greje organizam u trenu
Ukusan i sočan, kao stvoren za hladne zimske dane.
POTAŽ OD ŠARGAREPE Aromatična krem čorba zamirisaće celu kuću, a nikad ukusnija
Sočna krem čorba oduševiće sve koji je budu probali, ukusa koji priča priče.
POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo raspametiće i one izbirljive, ukusa koji se pamti
Ukusan i zdrav, najbolje stavite odmah duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)