DRUGAČIJI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kokosovo mleko i kari mu daju posebnu aromu, pravi raj za nepca
Savršen spoj nespojivih ukusa, za one izbirljive.
Potrebno je
- 1 šargarepe
- 2 zelene jabuke
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 supene kašike karija
- 1 litar supe iz kocke
- 400 ml kokosovog mleka
- 3 grancice majčine dušice
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema
Šargarepu, jabuke i lukove operite pa jabuku i luk sitno iseckajte, a šargarepu na kolutiće. U veliku šerpu sipajte maslinovo ulje, jabuku i crni luk, i dinstajte, oko 5 minuta na srednje jakoj vatri.Dodajte beli luk, majčinu dušicu i začine. Još 2 minuta dinstajte, uz neprestano mešanje.Dodajte kocku iz supe i šargarepu. Pustite da proključa. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 30 do 40 minuta, dok šargarepa ne bude kuvana. Izvadite majčinu dušicu, pa posolite i pobiberite. Sipajte kokosovo mleko. Dobro sve izblendajte u blenderu dok ne dobijete smesu kao za potaž. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠARGAREPE Pravi raj za nepca koji krepi organizam u trenu
Fenomenalan i sočan potaž, za one izbirljive.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
HRSKAVI TOFU Sir pogodan za dane posta , a ne goji, dodajte kao prilog omiljenom jelu
Tofu je sojin sir, niskokaloričan i odličan za vegane i dane posta.
DODAJTE OVO U PASULJ I RECITE ZBOGOM NADUTOSTI Jednostavan trik koji svaki put uspe
Ako i vas muli problem nadutosti stomaka kada jedete pasulj, primenite ovaj koristan savet.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
DODAJTE OVO U MLEVENO MESO Namirnica koja ne košta ni dinara, a ćufte će biti nikad lepše
Fenomenalan trik za sočne ćufte koji vas neće koštati ni dinara.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
Komentari (0)