DRUGAČIJI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kokosovo mleko i kari mu daju posebnu aromu, pravi raj za nepca
Savršen spoj nespojivih ukusa, za one izbirljive.
Potrebno je
- 1 šargarepe
- 2 zelene jabuke
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 supene kašike karija
- 1 litar supe iz kocke
- 400 ml kokosovog mleka
- 3 grancice majčine dušice
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema
Šargarepu, jabuke i lukove operite pa jabuku i luk sitno iseckajte, a šargarepu na kolutiće. U veliku šerpu sipajte maslinovo ulje, jabuku i crni luk, i dinstajte, oko 5 minuta na srednje jakoj vatri.Dodajte beli luk, majčinu dušicu i začine. Još 2 minuta dinstajte, uz neprestano mešanje.Dodajte kocku iz supe i šargarepu. Pustite da proključa. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 30 do 40 minuta, dok šargarepa ne bude kuvana. Izvadite majčinu dušicu, pa posolite i pobiberite. Sipajte kokosovo mleko. Dobro sve izblendajte u blenderu dok ne dobijete smesu kao za potaž. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Krepi organizam u trenu, kao osmišljen za hladne februarske dane
Dodajte pavlaku ili prilog po želji.
AROMATIČNI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo koje greje organizam u trenu
Ukusan i sočan, kao stvoren za hladne zimske dane.
POTAŽ OD ŠARGAREPE Aromatična krem čorba zamirisaće celu kuću, a nikad ukusnija
Sočna krem čorba oduševiće sve koji je budu probali, ukusa koji priča priče.
POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo raspametiće i one izbirljive, ukusa koji se pamti
Ukusan i zdrav, najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)