POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo raspametiće i one izbirljive, ukusa koji se pamti
Ukusan i zdrav, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 800 g šargarepe
- pola manjeg korena celera
- 2 čena belog luka
- 1 limun
- 1 list lovora
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- maslinovo ulje
- 2 kašike aceto balsamico
- so
- biber
Priprema:
Šargarepu operite, očistite i isecite na komade. Oljuštite i isecite čenove belog luka i celer. Limun operite, pa mu izrendajte koru. Dodajte 4 kašike maslinovog ulja u šerpu i povrće pa stavite na ringlu. Dinstajte na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Posolite i dodajte lovorov list. Začinite suvim biljnim začinom. Prelijte sa 1,5 l ključale vode. Promešajte dobro, poklopite i kuvajte oko pola sata. Izvadite lovorov list. Prebacite u blender i dobro izblendajte. Dodajte sirće. Dekorišite potaž seckanom šargarepom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠARGAREPE Pravi raj za nepca koji krepi organizam u trenu
Fenomenalan i sočan potaž, za one izbirljive.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
HRSKAVI TOFU Sir pogodan za dane posta , a ne goji, dodajte kao prilog omiljenom jelu
Tofu je sojin sir, niskokaloričan i odličan za vegane i dane posta.
DODAJTE OVO U PASULJ I RECITE ZBOGOM NADUTOSTI Jednostavan trik koji svaki put uspe
Ako i vas muli problem nadutosti stomaka kada jedete pasulj, primenite ovaj koristan savet.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
DODAJTE OVO U MLEVENO MESO Namirnica koja ne košta ni dinara, a ćufte će biti nikad lepše
Fenomenalan trik za sočne ćufte koji vas neće koštati ni dinara.
Komentari (0)