ČORBA OD CVEKLE Zdrava i ukusna, a krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Lagana, a zdrava čorba za vrele letnje dane, pravićete stalno.
Potrebno je
- 200 g cvekle
- 100 g korena celera
- 200 g šargarepe
- 200 g krompira
- 3 čena belog luka
- glavica crnog luka
- 2 kašike ulja
- 1 l bujona od povrća
- lovorov list
- malo narendanog muskatnog oraščića
- pola kašičice crvene mlevene ljute paprike
- so, biber
- malo mirođije
- kašika soka od limuna
Priprema
Beli i crni luk iseckajte sitno. Krompir, šargarepu. cveklu i celer isecite na kockice. U većoj posudi zagrejte ulje. Crni i beli luk propržite, pa nalijte bujon. Začinite i dodajte lovorov list, pa pustite da prokuva Dodajte začine i lovorov list, pa ostavite da malo prokuva. Dodajte povrće, poklopite i ostavite da se čorba kuva na laganoj vatri dvadesetak minuta. U skuvanu čorbu dodajte seckanu mirođiju i sok od limuna.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)