ČORBA OD CVEKLE Zdrava i ukusna, a krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Lagana, a zdrava čorba za vrele letnje dane, pravićete stalno.

čorba od cvekle
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g cvekle
  • 100 g korena celera
  • 200 g šargarepe
  • 200 g krompira
  • 3 čena belog luka
  • glavica crnog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 l bujona od povrća
  • lovorov list
  • malo narendanog muskatnog oraščića
  • pola kašičice crvene mlevene ljute paprike
  • so, biber
  • malo mirođije
  • kašika soka od limuna

Priprema

Beli i crni luk iseckajte sitno. Krompir, šargarepu. cveklu i celer isecite na kockice. U većoj posudi zagrejte ulje. Crni i beli luk propržite, pa nalijte bujon.  Začinite i dodajte lovorov list, pa pustite da prokuva Dodajte začine i lovorov list, pa ostavite da malo prokuva. Dodajte povrće, poklopite i ostavite da se čorba kuva na laganoj vatri dvadesetak minuta. U skuvanu čorbu dodajte seckanu mirođiju i sok od limuna.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading