ČORBA OD CVEKLE Zdrava i ukusna, a krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Lagana, a zdrava čorba za vrele letnje dane, pravićete stalno.

čorba od cvekle
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g cvekle
  • 100 g korena celera
  • 200 g šargarepe
  • 200 g krompira
  • 3 čena belog luka
  • glavica crnog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 l bujona od povrća
  • lovorov list
  • malo narendanog muskatnog oraščića
  • pola kašičice crvene mlevene ljute paprike
  • so, biber
  • malo mirođije
  • kašika soka od limuna

Priprema

Beli i crni luk iseckajte sitno. Krompir, šargarepu. cveklu i celer isecite na kockice. U većoj posudi zagrejte ulje. Crni i beli luk propržite, pa nalijte bujon.  Začinite i dodajte lovorov list, pa pustite da prokuva Dodajte začine i lovorov list, pa ostavite da malo prokuva. Dodajte povrće, poklopite i ostavite da se čorba kuva na laganoj vatri dvadesetak minuta. U skuvanu čorbu dodajte seckanu mirođiju i sok od limuna.

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading