BANANA HLEB SA KOKOSOM Letnja varijanta omiljenog deserta mekana kao duša
Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.

BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.

LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
- 125 g brašna
- 70 g kokosa
- 2 g (na vrh noža) soda bikarbone
- pola kesice praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- 115 g omekšalog margarina
- 50 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 3 manje banane
- 100 g jogurta
- 50 g seckanih oraha
za posipanje
- orasi
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite suve sastojke. Zasebno, u drugoj posudi, umutite omekšali margarin sa šećerima, dodajte jaja i dobro umutite. Viljuškom izgnječite banane, pa ih dodajte smesi sa margarinom. Sipajte jogurt i dobro sjedinite. Pomešajte sa suvom smesom pa mutite mikserom dok ne dobijete kompaktnu smesu. Umešajte orahe i sve promešajte. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Poslažite odozgo nekoliko oraha i malo ih utisnite u testo. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je banana hleb gotov. Ostavite da se prohladi, secite na kriške i služite. Prijatno!

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)