KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJE PRHKO TESTO Biće savršeno mrvičasto i krckaće pri svakom zalogaju
Uz nekoliko jednostavnih saveta dobićete najlepše poslastice od prhkog testa.
Saveti
Za najbolje prhko testo
-Nemojte previše da mesite
-Pecite bez nadeva 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Zatim, dodajte nadev i nastavite sa pečenjem.
Recept
Potrebno je
- 1 šolja brašna
- 2 kašike šećera
- 100 g putera
- 1 žumance
- 1/3 šolje mlevenih badema
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte bademe sa šećerom. Dodajte brašno i ponovo promešajte. Umešajte hladan puter sečen na kockice i mutite dok smesa ne postane mrvičasta. Žumanca ulupajte viljuškom, uz mućenje, pa dodajte u testo. U kalup prebacite smesu pa ostavite pola sata u zamrzivaču. Pecite testo prema uputstvu. Prijatno!
Možda vas zanima:
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
SAVETI ZA NAJBOLJE PIHTIJE Dodajte ovo i biće mekane, raskošne i preukusne
Ako želite da pihtije za slavu ispadnu savršene, primenite ovaj jednostavan trik.
KAKO DA KUVANA JAJA ISPADNU SAVRŠENA Kuvarica otkriva tajnu, ovo ste do sada radili pogrešno
Američka kuvarica, Meri Frensis Kenedi Fišer, otkrila je savršenu tehniku kuvanja jaja.
NEMOJTE DA BACATE PRESOLJENU SUPU Umesto toga, uradite ovo i uživajte u toplom predjelu
Primenite savet profesionalnih kuvara i rešite problem presoljene supe.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)