KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJE PRHKO TESTO Biće savršeno mrvičasto i krckaće pri svakom zalogaju
Uz nekoliko jednostavnih saveta dobićete najlepše poslastice od prhkog testa.
Saveti
Za najbolje prhko testo
-Nemojte previše da mesite
-Pecite bez nadeva 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Zatim, dodajte nadev i nastavite sa pečenjem.
Recept
Potrebno je
- 1 šolja brašna
- 2 kašike šećera
- 100 g putera
- 1 žumance
- 1/3 šolje mlevenih badema
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte bademe sa šećerom. Dodajte brašno i ponovo promešajte. Umešajte hladan puter sečen na kockice i mutite dok smesa ne postane mrvičasta. Žumanca ulupajte viljuškom, uz mućenje, pa dodajte u testo. U kalup prebacite smesu pa ostavite pola sata u zamrzivaču. Pecite testo prema uputstvu. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJMEKŠE KNEDLE Caka da budu mekane i sočne je u ovome
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najmekšim knedlama.
PIRE KROMPIR KAKAV DO SADA NISTE JELI Dodajte mu ovo i biće nikad kremastiji
Biće sočan i kremast, a ovi sastojci mu daju šmek.
REŠITE BRZO I LAKO PROBLEM ZAPUŠENE SUDOPERE Neće vam trebati majstor, samo ovo
Jednostavan trik da brzo i lako otpušite sudoperu.
DODAJTE OVO U MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Ćufte će biti nikad ukusnije, a trik je jednostavan.
POTAŽ OD GRAŠKA ZA ONE IZBIRLJIVE Sočno jelo koje greje dušu i telo
Fenomenalan potaž raspametiće i one izbirljive.
ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta
Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA NAJBOLJU TESTENINU Biće ukusna i slasna, a pasta nikad bolja
Trikovi iskusnih domaćica za najbolju testeninu.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
Komentari (0)