KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJE PRHKO TESTO Biće savršeno mrvičasto i krckaće pri svakom zalogaju

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Uz nekoliko jednostavnih saveta dobićete najlepše poslastice od prhkog testa.

prhko testo
Shutterstock

Saveti

Za najbolje prhko testo

-Nemojte previše da mesite

-Pecite bez nadeva 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Zatim, dodajte nadev i nastavite sa pečenjem.

Recept

Potrebno je

  • 1 šolja brašna
  • 2 kašike šećera
  • 100 g putera
  • 1 žumance
  • 1/3 šolje mlevenih badema

Priprema:

U jednoj činiji pomešajte bademe sa šećerom. Dodajte brašno i ponovo promešajte. Umešajte hladan puter sečen na kockice i mutite dok smesa ne postane mrvičasta. Žumanca ulupajte viljuškom, uz mućenje, pa dodajte u testo. U kalup prebacite smesu pa ostavite pola sata u zamrzivaču. Pecite testo prema uputstvu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading