ŠPAGETE MILION DOLARA Internet senzacija koja je oduševila milione, a uspeva svima
Sočna zapečena testenina oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g mlevene junetine
- 1 luk sitno iseckan
- 1 paprika
- 1 kašičica luka u prahu
- 2 čena belog luka
- 1 kesa špageta
- 1 konzerva paradajz sosa
- 2 kašike putera
- 2 šolje guste pavlake
- 2 šolje parmezana
- 2 šolje mocarela sira
- so
- biber po potrebi
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte špagete po uputsttvu sa kesice. U velikom tiganju, na srednjoj temperaturi propržite mlevenu junetinu, crni luk, papriku i začine. Umešajte sos od paradajza. Zatim smanjite vatru i dinstajte 15 minuta, uz povremeno mešanje. Zasebno otopte puter pa dodajte beli luk i promešajte. Dodajte parmezan i pavlaku. Posolite i pobiberite. Kuvajte sve dok se sir ne otopi i dobijete sos. Umešajte proceđene špagete i promešajte. Onda preručite špagete i sos u vatrostalnu činiju. Prelijte sosom od paradajza i mesa, pa pospite sirevima. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
Komentari (0)