TRILEĆE Sočan starinski desert gotov za 5 minuta, a ukusan kao da ste ga pravili satima
Fenomenalan kolač sa mlekom iz bakine kuhinje za sve prilike.
Potrebno je
- 5 jaja
- 9 kašičica šećera
- 13 kašika brašna
- 12 g prašak za pecivo
- 1 litar + 200 ml mleka
- 600 ml slatka pavlaka
- 500 g karamela
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa promešajte žicom. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite 5 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 25 minuta. U jednoj posudi mleko sjedinite sa slatkom pavlakom da dobijete preliv. Pečen kolač ostavite 5 minuta da se prohladi, pa ga izbockajte čačkalicom. Prelijte kolač pripremljenim prelivom i premažite karamelom. Prijatno!
Možda vas zanima:
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
TRILEĆE Fenomenalan kolać kao osmišljen za uživanje, pravi raj za sladokusce
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
NAJBRŽE TRILEĆE Klasik bez premca za koji milion domaćica deli recept na mrežama
Gotovo za tren oka, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Komentari (0)