TRILEĆE Sočan starinski desert gotov za 5 minuta, a ukusan kao da ste ga pravili satima
Fenomenalan kolač sa mlekom iz bakine kuhinje za sve prilike.
Potrebno je
- 5 jaja
- 9 kašičica šećera
- 13 kašika brašna
- 12 g prašak za pecivo
- 1 litar + 200 ml mleka
- 600 ml slatka pavlaka
- 500 g karamela
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa promešajte žicom. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite 5 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 25 minuta. U jednoj posudi mleko sjedinite sa slatkom pavlakom da dobijete preliv. Pečen kolač ostavite 5 minuta da se prohladi, pa ga izbockajte čačkalicom. Prelijte kolač pripremljenim prelivom i premažite karamelom. Prijatno!
Možda vas zanima:
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Čuveni desert na moderan način, pravi se lako, a budi sva čula
Fenomenalni desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
TRILEĆE Fenomenalan kolać kao osmišljen za uživanje, pravi raj za sladokusce
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)