OČARAVAJUĆA ŠTRUDLA ZA PRAVE ČOKOLJUPCE Još slađa i ukusnija, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
Potrebno je
Za štrudlu
- 300 ml
- 200 ml
- 1 jaje
- 1 kocka kvasca
- 3 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 5 kašika ulja
- 1 kg brašna
- rendana korica limuna
Za fil :
- 4 kašika ulja
- 4 kašika vode
- 200 g čokolade
Za posipanje .
- vanilin šećer
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlako mleko ,vodu,šećer, pa izmrvite kvasac i dodajte nekoliko kašika brašna. Varjačom promešajte pa ostavite 5 minuta da krene kvasac. U zasebnoj posudi pomešajte jaje,so,ulje. Ssipajte nadošli kvasac, rendanu limunovu koru i polovinu pripremljenog brašna. Sa preostalim brašnom zamesite glatko testo. Pokrijte testo i ostavite na toplom da se udvostruči. Na pari otopite čokoladu sa uljem i vodom. Ostavite da se prohladi. Podelite nadošlo testo na 2 lopte. Oklagijom razvaljajte u krug na 2-3 mm i premažite sa polovinom otopljene čokolade. Umotajte u oblik štrudle. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak i za drugu loptu. Zatim ih ostavite 10 minuta. Premažite hladnom vodom. Pecte oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite i secite. Na kraju, pospite štrudlu šećerom i vanilinim šećerom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM Starinska poslastica na moderan način, mekana kao duša
Super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM MILUJE NEPCA Sočan fil i mekane kore, ukusa da ti pamet stane
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)