OČARAVAJUĆA ŠTRUDLA ZA PRAVE ČOKOLJUPCE Još slađa i ukusnija, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao pamuk, za pravo uživanje
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Za štrudlu
- 300 ml
- 200 ml
- 1 jaje
- 1 kocka kvasca
- 3 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 5 kašika ulja
- 1 kg brašna
- rendana korica limuna
Za fil :
- 4 kašika ulja
- 4 kašika vode
- 200 g čokolade
Za posipanje .
- vanilin šećer
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlako mleko ,vodu,šećer, pa izmrvite kvasac i dodajte nekoliko kašika brašna. Varjačom promešajte pa ostavite 5 minuta da krene kvasac. U zasebnoj posudi pomešajte jaje,so,ulje. Ssipajte nadošli kvasac, rendanu limunovu koru i polovinu pripremljenog brašna. Sa preostalim brašnom zamesite glatko testo. Pokrijte testo i ostavite na toplom da se udvostruči. Na pari otopite čokoladu sa uljem i vodom. Ostavite da se prohladi. Podelite nadošlo testo na 2 lopte. Oklagijom razvaljajte u krug na 2-3 mm i premažite sa polovinom otopljene čokolade. Umotajte u oblik štrudle. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak i za drugu loptu. Zatim ih ostavite 10 minuta. Premažite hladnom vodom. Pecte oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite i secite. Na kraju, pospite štrudlu šećerom i vanilinim šećerom. Bon appetit!

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.
Komentari (0)