TART SA LIMUNOM U kiselkasto -slatkom spoju različitih ukusa, za sve svečane prilike
Sočan i preukusan, osvojiće i one izbirljive.

Potrebno je
Za tart
- 200 g brašna
- 100 g putera (sobne temperature)
- 50 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- 1 jaje
Za fil
- 4 jaja
- 150 g šećera
- sok i kora od 2 limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U većoj posudi pomešajte brašno, šećer u prahu i prstohvat soli. Dodajte iseckani puter i trljajte ga prstima s brašnom dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte jaje, pa umesite testo. Oblikujte ga u loptu, zamotajte u foliju i ostavite da se hladi u frižideru najmanje 30 minuta. Razvucite testo u kalup za tart prečnika oko 23 cm i utisnite ga u kalup, izbockajte viljuškom i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Dok se korica hladi, pripremite fil od limuna: U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte sok i koricu od limuna i sve skuvajte na pari. Prelijte fil preko ohlađene kore od limuna i poravnajte površinu. Stavite tart u frižider da se stegne bar 2 sata pre posluživanja.
Možda vas zanima:

BAKA KAJINA MARENG PITA BUDI NOSTALGIJU Letnja poslastica sa limunom rashladiće vas u trenu
Napravite ovu sočnu poslasticu s limunom po receptu Katice Vujanović iz Novog Sada

TART OD KEKSA I BELE ČOKOLADE ZA SAVRŠENO JUTRO Pravi se lako, a smaže odmah
Jednostavan, a preukusan.

PROLEĆNI TART SA JAGODAMA Kremasti, lagani desert koji će vas osvežiti u trenu
Fenomenalan i sladak desert oduševiće i one izbirljive.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

DODAJTE OVO U TESTO Mekike će biti savršene i neće upiti ni kap ulja, a provereno uspeva svima
Primenite ovaj jednostavni trik.

POTAŽ OD ORAHA I CELERA Kremast i lagan, a zasitan, savršen za dane Petrovskog posta
Sipaćete tanjir više.

RAFAELO TART Savršen spoj kokosa u desertu koji se topi u ustima, a može i dete da ga napravi
Kremast i sladak, i dupla mera će biti malo.

CRNE NJOKE Ručak koji će porodica obožavati, zasitan i preukusan, za sve svečane prilike
Držaće vas dugo sitim, a savršenog ukusa.

LJUTA KRILCA IZ RERNE Aromatična i pikantna, a meso se lepi za prste
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
Komentari (0)