BAKA LJILJIN KOLAČ SA ŠLJIVAMA Desert koji budi uspomene na prošla vremena, a pojede se u trenu
Sočan kolač mekan kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 1 kg šljiva
- 4 jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 šolja ulja
- 1 šolja jogurta
- 3 šolje brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za posipanje
- malo šećera u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Dodajte ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Mikserom umutite pa podelite na 2 dela. Jedan deo utisnite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Operite šljive, presecite ih na pola i odstranite im koštice. Izvadite pleh iz rerne pa nanesite polovinu šljiva. Preko sipajte drugu polovinu testa. Smanjite temperaturu na 180 stepeni pa pecite još 30 minuta. Prohlađen kolač secite na kocke i pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)