LETNJA SARMA BOLJA OD ZIMSKE Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za sve svečane prilike, a obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 1 glavica kupusa
- 500 g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- so, biber i začini po ukusu
Priprema:
Iseckajte crni luk i pržite ga na ulju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne bude skoro gotovo. Dodajte pirinač i začine i dobro promešajte.
Listove kupusa kratko prokuvajte, pa kada se ohlade, punite smesom i uvijte sarmice. Poređajte sarme u šerpu, dodajte malo vode i kuvajte na laganoj vatri oko 2 sata.
Možda vas zanima:
LETNJA SARMA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Preukusna, zasitna i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Ukućani će stajati u redu za još.
LETNJA SARMA ZA PRAVE GURMANE Osvaja na prvi zalogaj, a držaće vas dugo sitim
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.
BRZINSKA SARMA ZA LENJE DOMAĆICE Svaki zalogaj je raj za nepca
Bićete oduševljeni ukusom.
SARMICA SA KROMPIROM Posni specijalitet na drugačiji način, prste da poližete
Slasno jelo pravi je raj za nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)