LETNJA SARMA BOLJA OD ZIMSKE Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za sve svečane prilike, a obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 1 glavica kupusa
- 500 g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- so, biber i začini po ukusu
Priprema:
Iseckajte crni luk i pržite ga na ulju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne bude skoro gotovo. Dodajte pirinač i začine i dobro promešajte.
Listove kupusa kratko prokuvajte, pa kada se ohlade, punite smesom i uvijte sarmice. Poređajte sarme u šerpu, dodajte malo vode i kuvajte na laganoj vatri oko 2 sata.
Možda vas zanima:
LETNJA SARMA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Preukusna, zasitna i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Ukućani će stajati u redu za još.
LETNJA SARMA ZA PRAVE GURMANE Osvaja na prvi zalogaj, a držaće vas dugo sitim
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.
BRZINSKA SARMA ZA LENJE DOMAĆICE Svaki zalogaj je raj za nepca
Bićete oduševljeni ukusom.
SARMICA SA KROMPIROM Posni specijalitet na drugačiji način, prste da poližete
Slasno jelo pravi je raj za nepca.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)