MRVIČASTA ČOKOLADNA PITA Ukusa koji miluje nepca, uzećete parče više
Mekana kao duša, za prave sladokusce.
Potrebno je
Za testo
- 300 g mekog brašna
- 150 g maslaca
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- pola kašičice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
Za fil
- pola l mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 70 g čokolade za kuvanje
- 140 g šećera
- 80 g maslaca
- + 100 g seckanih sirovih lešnika
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte brašno, maslac, šećer, so, prašak za pecivo, vanilin šećer i jaje. Rukom zamesite glatko testo, da bude mrvičasto. Prekrijte ga providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. 12 kašika mleka razmutite sa pudingom i šećerom. Preostalo mleko stavite u šerpicu da provri, pa skinite sa ringle. Dodajte razmućen puding, promešajte i vratite malo na ringlu, uz neprestano mešanje. Skinite puding sa ringle pa u njega dodajte čokoladu i maslac. Dobro izmešajte, pa prekrijte providnom folijom i pustite da se dobro ohladi. Trećinu testa stavite u zamrzivač a ostatak razvucite i prebacite u pleh. Mikserom fil mutite dva minuta, pa sipajte preko testa. Preko fila pospite deo seckanih lešnika, pa narendajte zamrznut ostatak testa. Pospite ostatkom lešnika. Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)