MRVIČASTA ČOKOLADNA PITA Ukusa koji miluje nepca, uzećete parče više
Mekana kao duša, za prave sladokusce.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za savršen početak dana
Mirisna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.
Za testo
- 300 g mekog brašna
- 150 g maslaca
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- pola kašičice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
Za fil
- pola l mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 70 g čokolade za kuvanje
- 140 g šećera
- 80 g maslaca
- + 100 g seckanih sirovih lešnika
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte brašno, maslac, šećer, so, prašak za pecivo, vanilin šećer i jaje. Rukom zamesite glatko testo, da bude mrvičasto. Prekrijte ga providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. 12 kašika mleka razmutite sa pudingom i šećerom. Preostalo mleko stavite u šerpicu da provri, pa skinite sa ringle. Dodajte razmućen puding, promešajte i vratite malo na ringlu, uz neprestano mešanje. Skinite puding sa ringle pa u njega dodajte čokoladu i maslac. Dobro izmešajte, pa prekrijte providnom folijom i pustite da se dobro ohladi. Trećinu testa stavite u zamrzivač a ostatak razvucite i prebacite u pleh. Mikserom fil mutite dva minuta, pa sipajte preko testa. Preko fila pospite deo seckanih lešnika, pa narendajte zamrznut ostatak testa. Pospite ostatkom lešnika. Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

TROUGAO PITICE SA MESOM Recept koji morate da probate, za najbolji doručak
Služite tople uz jogurt.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.
Komentari (0)