PALAČINKA TORTA UKUSNIJA OD KLASIČNE Dekorativna poslastica koju će obožavati najmlađi, a uspeva BAŠ svima
Fenomenalna poslastica od palačinki za sve svečane prilike.
Potrebno je
- 180 g oštrog brašna
- 35 g kakao praha
- prstohvat soli
- 10 g kristal šećera
- 3 jaja
- 260 ml mleka
- 160 ml vode
- 60 g meda
- 25 ml suncokretovog ulja
Za krem:
- 250 g krem-sira
- 90 g šećera u prahu
- 150 g kisele pavlake
- 250 g slatke pavlake
- 4 kašike šećera u prahu
Napomena: Od navedene količine dobićete oko 14 palačinki.
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, so i šećer. Postepeno dodajte mleko, uz neprestano mešanje. Sipajte vodu i mešajte, sve dok ne dobijete glatku smesu. Zatim testo procedite kroz sitno sito, da uklonite grudvice. Umešajte med, pa sve promešajte. Pustite da odstoji 20 minuta. Zatim, sipajte ulje u testo. Pecite palačinke, s obe strane, u podmazanom tiganju, na srednjoj vatri. U jednoj posudi pomešajte krem-sir, 45 g šećera u prahu i kiselu pavlaku dok ne dobijete glatku smesu. U zasebnoj posudi, umutite slatku pavlaku sa 45 g šećera u prahu dok ne dobijete čvrst šlag. Ovu smesu dodajte u kremu pa dobro sjedinite. Kremom premažite svaku palačinku, pa dvaput preklopite. Slažite jednu palačinku na drugu, formirajući rolnu. Umotajte tortu u kalup za torte pa je prekrijte providnom folijom. Ostavite u frižideru bar 8 sati. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PALAČINKA TORTA SA PISTAĆIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Kremasta i slatka, za sve prilike kada vam se jede slatko.
TORTA OD PALAČINKI Kremasta i očaravajuća, poćiće vam voda na usta
Savršena za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
TORTA OD PALAČINKI Neodoljiva poslastica koja se pravi lako, a osvaja na prvi zalogaj
Ukusna i drugačija, pravićete stalno.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)