PALAČINKA TORTA UKUSNIJA OD KLASIČNE Dekorativna poslastica koju će obožavati najmlađi, a uspeva BAŠ svima
Fenomenalna poslastica od palačinki za sve svečane prilike.
Potrebno je
- 180 g oštrog brašna
- 35 g kakao praha
- prstohvat soli
- 10 g kristal šećera
- 3 jaja
- 260 ml mleka
- 160 ml vode
- 60 g meda
- 25 ml suncokretovog ulja
Za krem:
- 250 g krem-sira
- 90 g šećera u prahu
- 150 g kisele pavlake
- 250 g slatke pavlake
- 4 kašike šećera u prahu
Napomena: Od navedene količine dobićete oko 14 palačinki.
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, so i šećer. Postepeno dodajte mleko, uz neprestano mešanje. Sipajte vodu i mešajte, sve dok ne dobijete glatku smesu. Zatim testo procedite kroz sitno sito, da uklonite grudvice. Umešajte med, pa sve promešajte. Pustite da odstoji 20 minuta. Zatim, sipajte ulje u testo. Pecite palačinke, s obe strane, u podmazanom tiganju, na srednjoj vatri. U jednoj posudi pomešajte krem-sir, 45 g šećera u prahu i kiselu pavlaku dok ne dobijete glatku smesu. U zasebnoj posudi, umutite slatku pavlaku sa 45 g šećera u prahu dok ne dobijete čvrst šlag. Ovu smesu dodajte u kremu pa dobro sjedinite. Kremom premažite svaku palačinku, pa dvaput preklopite. Slažite jednu palačinku na drugu, formirajući rolnu. Umotajte tortu u kalup za torte pa je prekrijte providnom folijom. Ostavite u frižideru bar 8 sati. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)