HRSKAVE PILEĆE ROLNICE NAJTRAŽENIJE NA MREŽAMA Napravite i uverite se zašto milioni vole ovo jelo
Video korisnice Tik toka brzo je postao viralan, a kažu da je svaki zalogaj gurmanski raj.
Potrebno je
- 500 g pilećih prsa
- 2 kašike ulja
- 1 luk
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica pahuljica čilija
- 1 kašika običnog brašna
- 125 ml punomasnog mleka
- 50 g krem sira
- 150 g kukuruza slatkog
- 100 g iseckane mocarele
- kriške belog hleba
- 3 jaja i 4 kašike mleka
- 150 g prezle
Napomena: Od navedene količine dobićete 20 do 25 komada.
Priprema
Pržite luk i beli luk 3 minuta pa dodajte piletinu i začine i pržite još 10 minuta na srednjoj vatri Dodajte obično brašno. Kuvajte još 3-4 minuta da biste se oslobodili sirovog ukusa. Dodajte mleko. Kada se zgusne dodajte krem sir i kukuruz šećerac, pa dobro promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim, dodajte mocarelu. Isecite hleb na oblik pravougaonika pa razvaljajte na tanko i punite sa kašikom fila. Zatvorite ivice i stisnite da se dobro zapečate. Premažite mešavinom jaja i mleka. Uvaljajte u prezle. Pržite rolnice oko 4 minuta, na srednjoj vatri, sve dok ne postanu smeđi i hrskavi.
Možda vas zanima:
HARMONIKA PILETINA Slasna rapsodija sa spanaćem i sirom, još kremastija od verzije sa krompirom
Ako volite haselbak krompir, ovu verziju sa piletinom ćete obožavati.
PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)