HRSKAVE PILEĆE ROLNICE NAJTRAŽENIJE NA MREŽAMA Napravite i uverite se zašto milioni vole ovo jelo
Video korisnice Tik toka brzo je postao viralan, a kažu da je svaki zalogaj gurmanski raj.

Potrebno je
- 500 g pilećih prsa
- 2 kašike ulja
- 1 luk
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica pahuljica čilija
- 1 kašika običnog brašna
- 125 ml punomasnog mleka
- 50 g krem sira
- 150 g kukuruza slatkog
- 100 g iseckane mocarele
- kriške belog hleba
- 3 jaja i 4 kašike mleka
- 150 g prezle
Napomena: Od navedene količine dobićete 20 do 25 komada.
Priprema
Pržite luk i beli luk 3 minuta pa dodajte piletinu i začine i pržite još 10 minuta na srednjoj vatri Dodajte obično brašno. Kuvajte još 3-4 minuta da biste se oslobodili sirovog ukusa. Dodajte mleko. Kada se zgusne dodajte krem sir i kukuruz šećerac, pa dobro promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim, dodajte mocarelu. Isecite hleb na oblik pravougaonika pa razvaljajte na tanko i punite sa kašikom fila. Zatvorite ivice i stisnite da se dobro zapečate. Premažite mešavinom jaja i mleka. Uvaljajte u prezle. Pržite rolnice oko 4 minuta, na srednjoj vatri, sve dok ne postanu smeđi i hrskavi.
Možda vas zanima:

PILETINA SA PARMEZANOM I TARTUFIMA Recept pevačice Bojane Stamenov oduševio domaćice na mrežama
Pevačica raskošnog vokala koja je predstavljala našu zemlju na Evroviziji, poznata je i po svojim kulinarskim sposobnostima. Jedan od recepata koji je privukao najviše pažnje je upravo ovaj sa piletinom i parmezanom sa tartufima. Nije potrebno puno vremena za pripremu, a nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Pikantni ručak za prave gurmane i one izbirljive
Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

POHOVANA PILETINA Hrskava i sočna, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.

PILETINA STROGANOV Slasno i raskošno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Pospite peršunom i služite uz pastu.

POSNA PAŠTETA OD LEBLEBIJA Kremasti namaz za svaki dan, brzo i lako se pravi
Posna pašteta je odlična na tostiranom hlebu, lepinji ili kao namaz za štapiće od povrća

GRILOVANA LAGODNOST Piletina i šareno povrće za vrele dane
Jedan super lagani i osvežavajući letnji obrok sa piletinom i povrćem — idealan za tople dane

STARINSKI RECEPT ZA OKREPLJUJUĆE VARIVO Domaća čorba, najzdravije jelo na kašiku
Bolja od kafanske. Može bilo koja vrsta mesa, bilo koje povrće, bilo da je sveže ili zamrznuto moći ćete da napravite ovu čorbicu

STVORENA ZA LETNJE VRUĆINE Cezar salata je pun pogodak za porodični ručak, a ovaj sastojak joj daje poseban šmek
Što se tiče preliva, izbegnite kupovne flaširane verzije i napravite sopstveni domaći preliv...

NEMA KO NE VOLI HLADNU ČAŠU OVOG NAPITKA Najprostiji recept za domaći sok od višnje koji će vas okrepiti
Javite nam utiske kada ga pripremite i probate!
Komentari (0)