HRSKAVE PILEĆE ROLNICE NAJTRAŽENIJE NA MREŽAMA Napravite i uverite se zašto milioni vole ovo jelo
Video korisnice Tik toka brzo je postao viralan, a kažu da je svaki zalogaj gurmanski raj.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

PROLEĆNE PATLIDŽAN ROLNICE Sočne i slasne, nema ko vam neće tražiti recept
Neodoljive i slasne, nestaće sa stola odmah.

ROLNICE SA SPANAĆEM Priprema je laka, a ukus savršen
Sočne i ukusne, pravićete stalno.

PILETINA U UMAKU OD POMORANDŽE Pravi raj za nepca, ukućani će stajati u redu za još
Služite toplo uz prilog po želji.
- 500 g pilećih prsa
- 2 kašike ulja
- 1 luk
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica pahuljica čilija
- 1 kašika običnog brašna
- 125 ml punomasnog mleka
- 50 g krem sira
- 150 g kukuruza slatkog
- 100 g iseckane mocarele
- kriške belog hleba
- 3 jaja i 4 kašike mleka
- 150 g prezle
Napomena: Od navedene količine dobićete 20 do 25 komada.
Priprema
Pržite luk i beli luk 3 minuta pa dodajte piletinu i začine i pržite još 10 minuta na srednjoj vatri Dodajte obično brašno. Kuvajte još 3-4 minuta da biste se oslobodili sirovog ukusa. Dodajte mleko. Kada se zgusne dodajte krem sir i kukuruz šećerac, pa dobro promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim, dodajte mocarelu. Isecite hleb na oblik pravougaonika pa razvaljajte na tanko i punite sa kašikom fila. Zatvorite ivice i stisnite da se dobro zapečate. Premažite mešavinom jaja i mleka. Uvaljajte u prezle. Pržite rolnice oko 4 minuta, na srednjoj vatri, sve dok ne postanu smeđi i hrskavi.

PUNJENO BELO MESO ZA PRAVE GURMANE Slasni ručak koji će obožavati cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

POSNA TOFU PASTA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve druge
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.

Komentari (0)