HRSKAVE PILEĆE ROLNICE NAJTRAŽENIJE NA MREŽAMA Napravite i uverite se zašto milioni vole ovo jelo
Video korisnice Tik toka brzo je postao viralan, a kažu da je svaki zalogaj gurmanski raj.
Potrebno je
- 500 g pilećih prsa
- 2 kašike ulja
- 1 luk
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica pahuljica čilija
- 1 kašika običnog brašna
- 125 ml punomasnog mleka
- 50 g krem sira
- 150 g kukuruza slatkog
- 100 g iseckane mocarele
- kriške belog hleba
- 3 jaja i 4 kašike mleka
- 150 g prezle
Napomena: Od navedene količine dobićete 20 do 25 komada.
Priprema
Pržite luk i beli luk 3 minuta pa dodajte piletinu i začine i pržite još 10 minuta na srednjoj vatri Dodajte obično brašno. Kuvajte još 3-4 minuta da biste se oslobodili sirovog ukusa. Dodajte mleko. Kada se zgusne dodajte krem sir i kukuruz šećerac, pa dobro promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim, dodajte mocarelu. Isecite hleb na oblik pravougaonika pa razvaljajte na tanko i punite sa kašikom fila. Zatvorite ivice i stisnite da se dobro zapečate. Premažite mešavinom jaja i mleka. Uvaljajte u prezle. Pržite rolnice oko 4 minuta, na srednjoj vatri, sve dok ne postanu smeđi i hrskavi.
Možda vas zanima:
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
MEDENA KRILCA SLASNIJA OD KLASIČNIH Meso se lepi za prste, postaće vaše novo omiljeno jelo
Ako volite klasična krilca, ova sa medom ćete obožavati.
KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.
ŽITO BOMBICE Slatki zalogajčići koji se tope u ustima, a nestaće sa stola čim se postave
Žito na drugačiji način oduševiće goste.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
KAD KUVAJTE KAFU NEMOJTE DA RADITE OVO 4 najčešće greške i kako da ih otklonite, ukus će biti savršen
Ako kafu previše mešate ubićete joj ukus, ali i druge česte greške koje domaćice prave pri pripremi omiljenog napitka.
KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
Komentari (0)