KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
Za kore :
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 200 g kokosovog brašna
Za fil :
- 10 žumanaca
- 120 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 200 g margarina
Dodatno:
- 100 g šlaga
- 200 ml mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudii umutite 5 belanaca sa šećerom u čvrst sneg. Umešajte kašiku brašna i 100 g kokosovog brašna. Varjačom polako izmešajte pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za drugu koru. Zasebno umutite žumanca sa šećerima, pa sipajte u šerpu i zakuvajte oko 20 minuta, uz neprestano mešanje. Kad se zgusne ostavite da se dobro prohladi. Umutite margarin pa sjedinite obe smese. Slažite tortu redosledom kora-pola fila-kora-pola fila. Umućenim šlagom dekorišite tortu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOKOS TORTA OD SAMO 5 SASTOJKA Nepečena poslastica koja miriše na more i plažu
Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.
KOKOS TORTA Jeftina poslastica posna na vodi koja budi uspomene sa mora
Fenomenalna poslastica probudiće sva čula, a pravi se brzo i lako, i štedi kućni budžet.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)