RAFAELO TORTA Mirisna poslastica koja se ne peče, za sve ljubitelje kokosa
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g kisele pavlake
- 120 g kokosa
- 100 g šećera u prahu
- 200 g bele čokolade
- 500 g keksa
- mleko
Priprema
Belu čokoladu otopite na pari. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku. Dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa sve izmešajte. Dodajte otopljenu belu čokoladu, pa opet promešajte. Zatim, umešajte kokos i opet promešajte. Keks umačite u mleko pa ređajte na tacnu. Preko keksa mažite krem pa slažite redom keks-krem. Na kraju, premažite kremom celu tortu. Ostavite preko noći u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOKOS TORTA OD SAMO 5 SASTOJKA Nepečena poslastica koja miriše na more i plažu
Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.
KOKOS TORTA Jeftina poslastica posna na vodi koja budi uspomene sa mora
Fenomenalna poslastica probudiće sva čula, a pravi se brzo i lako, i štedi kućni budžet.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
Komentari (0)