PANAKOTA KREM SA POMORANDŽAMA Kremasti desert koji se topi u ustima, za prave sladokusce
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 2 velike pomorandže
- 60 g šećera
- 60 ml vode
- 2 lovorova lista
- pola kašičice celog crnog bibera u zrnu
- 2 1/4 kašičice želatina bez ukusa
- 94 ml svežeg soka od pomorandže, proceđenog
- 2 kašike slatke pavlake
- 250 g mlaćenice
Priprema
Koru pomorandže oljuštite na trake širine 1,5 cm. U malom tiganju prodinstajte trake narandže sa šećerom, vodom, lovorovim listom i biberom u zrnu, dok se šećer ne rastvori, na umerenoj vatri. Preručite smesu u vatrostalnu posudu i ostavite da odstoji 2 sata, pa procedite sirup. Prelijte 3/4 kašičice želatina preko 30 ml soka od pomorandže pa pustite da odstoji, oko 10 minuta, tj sve dok želatin ne omekša. Zatim istružite želatin od narandže, pa mešajte u maloj šerpi, na tihoj vatri, sve dok se ne istopi. Dodajte preostali sok od pomorandže. Preručite u čaše i ostavite najmanje sat vremena u frižideru, dok se potpuno ne stegne. Pripremljeni šećerni sirup pomešajte sa slatkom pavlakom u maloj šerpi. Ostatak od 1 1/2 kašičicu želatina pospite preko krema i ostavite da odstoji dok želatin ne omekša, oko 10 minuta. Zagrejte, uz neprestano mešanje, samo dok se ne istopi, a zatim sipajte smesu u staklenu mericu. Zatim dodajte mlaćenicu i 30 ml šećernog sirupa i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Lagano prelijte mešavinu mlaćenice preko želatina od narandže i ostavite panakota krem u frižideru najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)