PANAKOTA KREM SA POMORANDŽOM Čuveni italijanski slatkiš lake pripreme i čarobnog ukusa
Fenomenalni desert uspeće svima, a topi se u ustima.
Potrebno je
- 2 velike pomorandže
- 60 g šećera
- 60 ml vode
- 2 lovorova lista
- 1/2 kašičice celog crnog bibera u zrnu
- 2 1/4 kašičice želatina bez ukusa
- 94 ml svežeg soka od pomorandže, proceđenog
- 2 kašike slatke pavlake
- 250 g mlaćenice
Priprema
Koru pomorandže oljuštite na trake širine 1,5 cm. U malom tiganju prodinstajte trake narandže sa šećerom, vodom, lovorovim listom i biberom u zrnu, dok se šećer ne rastvori, na umerenoj vatri. Preručite smesu u vatrostalnu posudu i ostavite da odstoji 2 sata, pa procedite sirup. Prelijte 3/4 kašičice želatina preko 30 ml soka od pomorandže pa pustite da odstoji, oko 10 minuta, tj sve dok želatin ne omekša. Zatim istružite želatin od narandže, pa mešajte u maloj šerpi, na tihoj vatri, sve dok se ne istopi. Dodajte preostali sok od pomorandže. Preručite u čaše i ostavite najmanje sat vremena u frižideru, dok se potpuno ne stegne. Pripremljeni šećerni sirup pomešajte sa slatkom pavlakom u maloj šerpi. Ostatak od 1 1/2 kašičicu želatina pospite preko krema i ostavite da odstoji dok želatin ne omekša, oko 10 minuta. Zagrejte, uz neprestano mešanje, samo dok se ne istopi, a zatim sipajte smesu u staklenu mericu. Zatim dodajte mlaćenicu i 30 ml šećernog sirupa i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Lagano prelijte mešavinu mlaćenice preko želatina od narandže i ostavite panakota krem u frižideru najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)