TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
- 10 palačinki
- 150 g mlevenog keksa
- 200 g lešnik krema
- 1 jaje
- 2 dl mleka
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema
Napravite palačinke onako kao i inače. Mleveni keks pomešajte sa lešnik kremom. U vatrostalnu posudu stavite po jednu palačinku. Pripremljenim filom mažite svaku palačinku, sem poslednje. Isecite tortu na 8 delova. Jaje umutite sa mlekom i vanilinim šećerom pa prelijte preko torte. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, prelijte otopljenom čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA OD PALAČINKI Neodoljiva poslastica koja se pravi lako, a osvaja na prvi zalogaj
Ukusna i drugačija, pravićete stalno.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)