POSNE KROFNE Omiljeni desert pevača Sergeja Ćetkovića, ovako mekane niste jeli

Ivana Pavlović

13:20

Slatki kutak 0

Sergej Ćetković, popularni pevač koji svojim baladama topi srca publike, priprema se za koncerte 13. i 14. decembra u Centru „Sava“, kojima će obeležiti četvrt veka profesionalne muzičke karijere. Nema sumnje da će publika s njim uglas pevati najveće hitove, a iz prvog reda će ga bodriti supruga Kristina i ćerkice Mila i Lola. Sergejeva supruga sa svojim pratiocima deli recepte za razne đakonije, među kojima su i posne krofne, koje su upravo popularnom pevaču omiljene. Mekane i vazdušaste, a kao stvorene za božićni post.

posne krofne
Shutterstock
posne krofne ALO/Aleksandar Nalbantjan
 

Posne krofne

Sastojci:
  • 1 kilogram brašna
  • 400 ml mlake vode
  • 220 ml kisele vode
  • 1 suvi kvasac
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike vanilinog ekstrakta
  • 2 kašike šećera
  • kora limuna
  • 120 ml ulja + ulje za prženje
  • šećer, džem...
Priprema:
U jednoj posudi umutite brašno, vodu, šećer, so, kvasac, vanilu, ulje, kiselu vodu i koru limuna, najjačom brzinom 5-6 minuta. Krpom pokrijte posudu pa ostavite 40 minuta da nadođe. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo. Razvucite ga oklagijom, pa vadite krofne čašom. Zatim premesite i vadite nove krofnice. Ostavite još malo da odstoje. Pržite na srednjoj temperaturi, na dobro zagrejanom ulju, po minut sa svake strane. Pospite šećerom. Bon appetit!
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading