MARKIZA SA PIŠKOTAMA Poslastica kojoj nije moguće odoleti, dostojna careva

Ivana Pavlović

12:03

Slatki kutak 0

Savršena poslastica u neodoljivom spoju sa piškotama.

markiza sa čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jaja⁣
  • 200 g šećera⁣ u prahu
  • 200 g čokolade⁣
  • 250 g putera⁣
  • 2 kutije piškota⁣
  • šlag
  • malo mleka⁣

Priprema:

U jednoj šerpici, na srednjoj vatri, mešajte žumanaca sa čokoladom izlomljenom na kockice, sve dok se ne otopi. Penasto umutite belanca pa u to dodajte šećer u prahu i prethodnu smesu. Puter penasto umutite pa u njega dodajte čokoladni fil.  Dno i stranice kalupa obložite piškotama umočenim u mleko. Zatim sipajte fil. Preko nanesite šlag pa zatvorite piškotama. Na kraju, opet nanesite šlag. Stavite tortu 2 sata u zamrzivač pa je prebacite u frižider. Prijatno!

@moja.trpeza Schwarzwald Bela torta Sastojci: Za kore: 6 jaja 150g šećera 60g brašna 2 kašičice cimeta 60g gustina 60g kakaa 1 kesica praška za pecivo 5 kašika likera od višnje Za fil: 350g očišćenih višanja 5 kašika šećera 2 kašičice likera od višnje 200g bele čokolade 100g crne čokolade 2 pudinga od maline Za dekoraciju: 500ml šlaga kreme 200g crne čokolade 100g kokosa Priprema: 1. Kore: Odvojite belanca i žumanca. Umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca pomešajte sa šećerom, pa dodajte brašno, gustin, kakao, prašak za pecivo, cimet i liker od višnje. Dodajte belanca i pažljivo sjedinite. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C, 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi, pa koru isečete na tri dela. 2. Fil: U šerpi pomešajte višnje, šećer, liker i sok od višnje. Kuvajte dok višnje ne omekšaju. Pomešajte pudinge sa malo hladne vode, pa dodajte u vrele višnje i kuvajte dok se fil ne zgusne. Podelite fil na tri dela i nanesite ga na svaku koru dok je još vruć. Ostavite da se ohladi. 3. Čokolada: Istopite belu i crnu čokoladu i prelijte preko stegnutog fila. Ostavite da se dobro stegne. 4. Dekoracija: Umutite šlag krem i premažite svaku koru. Ukrasite tortu sa rastopljenom čokoladom i kokosa po želji. Torta je spremna za uživanje! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #cake ♬ Cooking Time - Lux-Inspira

Možda vas zanima:

keks torta

BRENINA KEKS TORTA Poslastica od koje će zamirisati cela kuća, ukusa koji priča priče

19:00

29 decembar, 2024

Sezonski recepti

Lepa Brena već decenijama važi za jednu od najvećih muzičkih zvezda kako na ovim prostorima tako i širom regiona. Pored toga što ima karijeru o kojoj mašta svaka pevačica, odlično se snalazi u kuhinji, a njene specijalitete najviše vole suprug Boba i sinovi Viktor i Stefan, kao i pastorak Filip, sa kojim je oduvek u odličnim odnosima. Svi koji su probali ovu neodoljivu poslasticu kažu da je savršena za sve prilike.

Komentari (0)

Loading