POSNI ČIZKEJK Desert za pamćenje ukusa koji priča priče

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.

čizkejk
Printscreen

Za podlogu:

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 125 g posnog margarina
  • 150 ml soka od pomorandže 

Za belin fil:

  • 500 ml posne slatke pavlake
  • 250 g posnog margarina
  • 20 g želatina
  • 100 ml vode

Za voćni fil:

  • 800 g malina ili smrznutog crvenog voća (jagode, maline, višnje)
  • 10 kašika šećera
  • 20 g želatina
  • 100 ml vode

Potrebno je

Za podlogu U posudu stavite mleveni keks, dodajte otopljen posni margarin, i dobro izmešajte. Onda dodajte sok od pomorandže i sve promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Stavite obruč na tacnu, pa rasporeditie pripremljenu smesu i poravnajte.

Za beli fil Umutite mikserom posnu slatku pavlaku, dodajte posni margarin za mazanje i sve dobro opet umutite. Zatim razmutite želatin u vodi pa stavite na šporet i kuvajte 2 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi 2 minuta. Onda  postepeno dodajte u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Tu smesu nanesite preko podloge.

Za voćni fil Stavite u šerpicu maline pa dodajte šećer i izmešajte. Želatin rastvorite u vodi i sipajte u šerpicu. Onda dobro izešajte pa stavite na šporet i kuvajte do potrebne gustine. Ostavitie da se ohladi, pa nanesite preko belog fila. Kolač stavite u frižider da se stegne. Na kraju, izvadite i sklonite obruč. Secite čizkejk na parčiće i posluźite. Prijatno !

 

@moja.trpeza Proteinske palačinke sa samo dva sastojka Sastojci: 200g ovsenih pahuljica 100ml vode Priprema: Izmiksajte ovsene pahuljice, dodajte vodu i dobro promešajte. Pecite u tiganju.Servirajte i premažite po želji. Brzo i jednostavno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading