POSNI ČIZKEJK Desert za pamćenje ukusa koji priča priče
Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.

Za podlogu:
Možda vas zanima:

AKO VOLITE DUBAI ČOKOLADU OVAJ ČIZKEJK ĆETE OBOŽAVATI Recept koji žele sve domaćice, za desert mekan kao pamuk
Jednom kada budete probali, pravićete stalno.

POSNI ČIZKEJK Fenomenalan desert sa sirom za sva vremena i prilike
Ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče.

BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.

POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 125 g posnog margarina
- 150 ml soka od pomorandže
Za belin fil:
- 500 ml posne slatke pavlake
- 250 g posnog margarina
- 20 g želatina
- 100 ml vode
Za voćni fil:
- 800 g malina ili smrznutog crvenog voća (jagode, maline, višnje)
- 10 kašika šećera
- 20 g želatina
- 100 ml vode
Potrebno je
Za podlogu U posudu stavite mleveni keks, dodajte otopljen posni margarin, i dobro izmešajte. Onda dodajte sok od pomorandže i sve promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Stavite obruč na tacnu, pa rasporeditie pripremljenu smesu i poravnajte.
Za beli fil Umutite mikserom posnu slatku pavlaku, dodajte posni margarin za mazanje i sve dobro opet umutite. Zatim razmutite želatin u vodi pa stavite na šporet i kuvajte 2 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi 2 minuta. Onda postepeno dodajte u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Tu smesu nanesite preko podloge.
Za voćni fil Stavite u šerpicu maline pa dodajte šećer i izmešajte. Želatin rastvorite u vodi i sipajte u šerpicu. Onda dobro izešajte pa stavite na šporet i kuvajte do potrebne gustine. Ostavitie da se ohladi, pa nanesite preko belog fila. Kolač stavite u frižider da se stegne. Na kraju, izvadite i sklonite obruč. Secite čizkejk na parčiće i posluźite. Prijatno !

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)