BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu

Ivana Pavlović

19:00

Kulinarski globus 0

Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.

baskijski čizkejk
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g maskarpone sira
  • 200 g kremastog sira
  • 75 g šećera
  • 75 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 400 ml slatke pavlake
  • 20 g brašna

Priprema:
U jednoj posudi umutite sireve i šećer da dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja i umutite. Zatim slatku pavlaku i sjedinite. Potom dodajte brašno pa sjedinite celu smesu. Izlijte je u kalup obložen pek-papirom. Pecite čizkejk 45 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Ostavite ga u frižideru preko noći. Bon appetit!

 

 

 

 

Možda vas zanima:

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading