NEODOLJIVA MONTE TORTA Raskošna i savršena za sve svečane prilike, a nikad kremastija

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive.

Monte torta
Printscreen

Za koru:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 60 g brašna
  • 70 g sitno seckanih lešnika

Za krem:

  • 1 l mleka
  • 100 g šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • dve kašike gustina
  • 5 žumanaca
  • 250 g putera
  • 150 g šećera
  • 100 g čokolade

I još:

  • 150 g lešnik krema
  • 100 g keksa 
  • šlag

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg  pa umešajte brašno i lagano promešajte. Na dno pleha stavite smesu pa preko nanesite seckane lešnike i smesu. Poravnajte i pecite 13 minuta,u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pa ostavite da se prohladi. Zatim premažite lešnik kremom pa poređajte izlomljen keks. Oko kore ponovo stavite obruč.Stavite da provri mleko sa 100 g  šećera, a u ostatak umutite žumanca, puding i gustin. Sipajte u provrelo mleko pa zakuvajte fil.Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa dodajte umućen puter sa šećerom u prahu.Dobro umutite pa podelite fil na 2 dela. Prvi deo ostavite žut, a u drugi dodajte otopljenu čokoladu. Preko keksa nanesite žutu kremu pa preko toga čokoladnu. Pustite da se torta prohladi preko noći pa skinite obruč i dekorišite šlagom.

@moja.trpeza Savršen puding od griza Sastojci: 100 ml kokosovog mleka 2 kašike kakaa 2 kašike ovsene kaše 2 kašike griza Med po želji Priprema: 1. U šerpu sipati kokosovo mleko i zagrevati na srednjoj vatri. 2. Kada mleko prokuva, dodati griz uz stalno mešanje kako bi se sjedinio i izbegle grudvice. 3. Dodati kakao i dobro promešati dok se ne dobije glatka smesa. 4. Sipati puding u posudu za serviranje. 5. Dodati kašiku ovsene kaše u svaki deo i promešati. 6. Po želji zasladiti medom i ukrasiti po ukusu. Brzo, jednostavno i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #rececept #proteinskipuding #proteinskidorucak #zdravaishrana #fypシ゚ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

 

Možda vas zanima:

esterhazi torta

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj

18:30

10 jul, 2025

Slatki kutak

Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.

Komentari (0)

Loading