NEODOLJIVA MONTE TORTA Raskošna i savršena za sve svečane prilike, a nikad kremastija
Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive.
Za koru:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 60 g brašna
- 70 g sitno seckanih lešnika
Za krem:
- 1 l mleka
- 100 g šećera
- 2 pudinga od vanile
- dve kašike gustina
- 5 žumanaca
- 250 g putera
- 150 g šećera
- 100 g čokolade
I još:
- 150 g lešnik krema
- 100 g keksa
- šlag
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg pa umešajte brašno i lagano promešajte. Na dno pleha stavite smesu pa preko nanesite seckane lešnike i smesu. Poravnajte i pecite 13 minuta,u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pa ostavite da se prohladi. Zatim premažite lešnik kremom pa poređajte izlomljen keks. Oko kore ponovo stavite obruč.Stavite da provri mleko sa 100 g šećera, a u ostatak umutite žumanca, puding i gustin. Sipajte u provrelo mleko pa zakuvajte fil.Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa dodajte umućen puter sa šećerom u prahu.Dobro umutite pa podelite fil na 2 dela. Prvi deo ostavite žut, a u drugi dodajte otopljenu čokoladu. Preko keksa nanesite žutu kremu pa preko toga čokoladnu. Pustite da se torta prohladi preko noći pa skinite obruč i dekorišite šlagom.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)