ČIZKEJK SA JAGODAMA Prolećni desert koji miriše na ljubav, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Sočan i kremast desert, ukusa koji priča priče.

čizkejk sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g mlevenog keksa po izboru
  • 125 g putera ili margarina
  • 100 ml mleka ili jogurta
  • 500 ml slatke pavlake
  • 400 g mladog sira
  • 200 g šećera u prahu
  • 500 g jagoda
  • 1 kesica želatina
  • 5 kašika kristal šećera

Priprema:

Operite i očistite jagode, pa ih presecite na polovine. U šerpu sipajte 100 mililitara vode, dodajte jagode i pet kašika šećera i kuvajte na srednje jakog vatri. Dok se voće kuva, napravite podlogu. Sjedinite mleveni keks s puterom i mlekom. Umutite slatku pavlaku, dodajte joj mlad sir i šećer u prahu, sve sjedinite mikserom i stavite preko podloge. Dok ovo završite, voće će biti kuvano. Dodajte mu prokuvan želatin, promešajte i prelijte preko belog fila, pa ostavite da se stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading