ČIZKEJK SA JAGODAMA Prolećni desert koji miriše na ljubav, za pravo uživanje
Sočan i kremast desert, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 250 g mlevenog keksa po izboru
- 125 g putera ili margarina
- 100 ml mleka ili jogurta
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g mladog sira
- 200 g šećera u prahu
- 500 g jagoda
- 1 kesica želatina
- 5 kašika kristal šećera
Priprema:
Operite i očistite jagode, pa ih presecite na polovine. U šerpu sipajte 100 mililitara vode, dodajte jagode i pet kašika šećera i kuvajte na srednje jakog vatri. Dok se voće kuva, napravite podlogu. Sjedinite mleveni keks s puterom i mlekom. Umutite slatku pavlaku, dodajte joj mlad sir i šećer u prahu, sve sjedinite mikserom i stavite preko podloge. Dok ovo završite, voće će biti kuvano. Dodajte mu prokuvan želatin, promešajte i prelijte preko belog fila, pa ostavite da se stegne.
Možda vas zanima:
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK SA JAGODAMA Kremasti desert za letnje uživanje, najbolje stavite duplu meru
Sočan i kremast, za sve prilike.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)