APSOLUTNI UŽITAK Posna kremasta torta bez mleka i jaja, prva liga među poslasticama
Da ne znate da je posna ne biste nikad ni rekli. FIna podloga od keksa i mlevenih lešnika i dva krema, sa belom i crnom čokoladom i redom keksa da upotpuni kombinaciju
Sastojci
Donji sloj:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 100 g otopljenog margarina
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml soka od pomorandže, sojinog ili bademovog mleka, koka – kole ili čaja
Krem I i II:
- 1l sojinog mleka
- 160 g pudinga sa ukusom vanile
- 6 kašika šećera
- 200 ml vode
- 150 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 55 g ili jedna kesica šlaga
- 50-60 ml mineralne ili obične hladne vode
- 200 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- 150 g keksa u komadu
Dekoracija po izboru
Priprema:
Prvo skuvati puding. Sojino mleko sipati u šerpu i staviti na vatru da provri.
Posebno umutiti puding, šećer i vodu.
Zakuvati puding u mleko i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, preko staviti foliju i ostaviti da se ohladi.
Pomešati mleveni keks, pečene, mlevene lešnike, šećer u prahu, otopljen margarin i sok od pomoranže i sve zajedno mešati dok se potpuno ne sjedini.
Obruč 26cm staviti na tacnu pa istresti celu masu od keksa.
Poravnati i ostaviti u frižider.
Otopiti crnu i belu čokoladu kada se puding ohladi.
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu.
Umutiti ohladjen puding pa da postepeno dodavati margarinu i šećeru i sve mutiti.
Posebno umutiti šlag sa vodom pa i njega dodati kremu.
Krem podeliti na dva dela, pa u jedan dodati belu, a u drugi crnu čokoladu i svaki sjediniti.
Na koru naneti fil koji želite. Preko poslagati red keksa u komadu.
Nema potrebe da ga umačete u mlek oili sok, otpustiće. Ako žurite onda potapajte.
Preko staviti drugi krem.
Dekorisati po želji odmah ili sačekati da se torta stegne.
Prijatno.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA, UKUSNA IZDAŠNA Spekulas torta, nežna, kremasta i aromatična
Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
DVA OMILJENA SLATKIŠA U JEDNOM Čizkejk sladoled, najbolje od svega je što se lako sprema
Čizkejk je mnogima omiljena poslastica, a sada je napravite u obliku sladoled torte
POSLASTICA DOSTOJNA KRALJEVA Esterhazi torta, božanski ukus, vredan svake hvale
Ova čuvena torta je dobila ime po austrougarskom grofu Esterhaziju, a do dana današnjeg se vodi sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je "licenca" za tortu
NAJLEPŠA TORTA, KOJA JE OSVOJILA BALKAN Banjalučanka, starinski kolač sa orasima i čokoladom
Prelepa, bogata torta. Jedna od onih koje nikada ne izlaze iz mode
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)