DVA OMILJENA SLATKIŠA U JEDNOM Čizkejk sladoled, najbolje od svega je što se lako sprema
Čizkejk je mnogima omiljena poslastica, a sada je napravite u obliku sladoled torte
Sastojci
Potrebno je:
- 200 g krem sira
- 80 g šećera u prahu
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kesica želatina u prahu
- 50 g džema (po vašem ukusu)
- 100-150 g četvrtastog keksa
- čokoladni preliv za deserte (toping)
Priprema
Kalup veličine 24x12 cm obložiti providnom folijom i ostaviti ga na stranu. Želatin staviti u manje lonče, preliti ga sa četiri kašike hladne vode, promešati i ostaviti da nabubri. U vanglicu staviti krem sir, dodati šećer u prahu i špatulom dobro sjediniti. Dodati slatku pavlaku (direktno iz pakovanja) i mikserom mutiti dok se ne zgusne, ali ne previše.
Želatin otopiti na tihoj temperaturi i dodati u umućenu smesu. Nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije smesa gustine kao kada biste premazivali tortu. Ubaciti džem i blago špatulom promešati.
U pripremljeni kalup sipati umućenu smesu (ostaviti dve kašike da se premaže površina deserta). Preliti čokoladnim prelivom, pa štapićem za ražnjiće proći kroz celu smesu. Keks zabadati u smesu uspravno sa razmacima (prvo idu tri keksa, pa drugi red dva keksa, opet tri, pa dva...).
Preko keksa premazati smesu koju smo odvojili. Prekriti kalup providnom folijom i ostaviti u zamrzivač dva sata.
Izvaditi iz zamrzivača i preokrenuti kalup na odgovarajuću tacnu. Skloniti kalup i providnu foliju. Ukrasiti po želji. Uživajte...Desert se dalje čuva u frižideru.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN I PREUSUSAN SLATKIŠ Čokoladna salama od mlevenog keksa je izuzetno fini kolač
Iako je priprema prilično jednostavna mislim da ne postoji neko ko je ne voli
JEDNOSTAVNA, UKUSNA IZDAŠNA Spekulas torta, nežna, kremasta i aromatična
Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
SLOJEVITA, RASKOŠNA I KREMASTA Praktičan recept za tortu s makom i malinama
Spoj ove dve namirnice daje neverovatan ukus.
MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom
Jednostavna priprema će vas iznenaditi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)