NAJLEPŠA TORTA, KOJA JE OSVOJILA BALKAN Banjalučanka, starinski kolač sa orasima i čokoladom
Prelepa, bogata torta. Jedna od onih koje nikada ne izlaze iz mode
Sastojci:
Za koru:
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 250 gr mlevenih ili seckanih oraha
- 3 kašike brašna
- 1 kašika kakao praha
Fil:
- 8 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 gr putera
- 200 gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Belanca ulupati u čvrst sneg, dodati šećer i dobro umutiti.
Polako umešati mlevene orahe, brašno i kakao prah.
Peći na 200C stepeni dok ne bude čista čačkalica koju ubodete u koru.
Fil: Žumanca, šećer i vanilu dobro umutiti i na pari skuvati u gust krem.
Kad je krem dovoljno gust, ohladiti ga i dodati umućeni puter.
Premazati krem preko kolača, rashladiti i preliti glazurom od čokolade.
Možda vas zanima:
EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
BRZO I JEDNOSTAVNO Napolitanka torta, gotova za 20 minuta, kremasto zadovoljstvo
Svi će tražiti parče više
ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)