JEDNOSTAVNA, UKUSNA IZDAŠNA Spekulas torta, nežna, kremasta i aromatična

trpeza.rs

18:47

Slatki kutak 0

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16

JEDNOSTAVNA, UKUSNA IZDAŠNA Spekulas torta, nežna, kremasta i aromatična
Printscreen/Youtube

Sastojci

  • 9 dl mleka
  • 2 kesice pudinga sa ukusom vanilina
  • 6 kašika šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g putera/margarina
  • 150 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
  • 240 ml hladnog mleka za šlag
     

Ostali sastojci:

  • 1 kg spekulas keksa
  • 2 dl mleka
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Puding razmutite u oko 1 dl mleka. Ostatak mleka i šećer stavite da provri.

Kada mleko provri, sipajte razmućeni puding i kuvajte na nižoj temperaturi oko pet minuta uz neprekidno mešanje.

Sklonite sa ringle i dodajte belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada otopi.

Puding prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica i ohladite ga na sobnoj temperaturi, a potom kada stavite u frižider.

Kada se puding dobro ohladi u frižideru, dodajte umućeni maslac/margarin i sve lepo umutite.

Šlag u prahu umutite sa mlekom i umešajte ga u fil od pudinga (nemojte mutiti mikserom). U 2 dl mleka dodajte vanilin šećer.

Pripremite modlu, plastičnu kutiju ili tacnu odgovarajućih dimenzija (u zavisnosti od veličine keksa).

Ređala sam po 18 kesića po redu (3*6) i imala 5 redova, tj. potrošila sam 90 komada keksića.

A vi broj keksića i redova prilagodite modli koju imate. Spekulas keks umočite u mleko i ređajte u modlu.

Premažite sa 6 kašika fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Završni sloj je fil. Tortu dekorišite komadićima keksa.

Spekulas torta treba da odstoji u frižideru nekoliko sati pre služenja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading