KRALJICA SVIH POSLASTICA Markiza torta, čokoladna, pahuljasta, lagana
Jednostavan recept za omiljeni desert svih generacija, koji se brzo pravi, a ukus mu je neverovatan

Potrebno je:
Možda vas zanima:
KOLAČ ČOKOLADA-PUDING Sad znamo kakvog je ukusa čisto savršenstvo
Najkremastija poslastica na svetu

ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte

ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa

BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom
2 kutije piškota (duple piškote)
250 g margarina ili putera
200 g šećera u prahu
250 g čokolade za kuvanje
6 jaja
1 kašika ruma (za fil)
2 kašike ruma i za piškote
2 dl mleka (za umakanje piškota)
100 g lešnika
Priprema:
U šerpu od 2,5 l poređati piškote koje se umaču u mleko i rum. Cele idu po dnu šerpe, a pola sa strane (po ivici šerpe).
Fil: Umutiti dobro margarin ili puter sa šećerom u prahu pa dodati šest žumanaca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven lešnik. Istopiti 250 g čokolade, pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti belanca, pa varjačom sastaviti sa filom. Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poređati još jedan deo piškota. Šerpu staviti u frižider da prenoći, a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati.
Savet: Jaja korostiti samo proverena i sveža. Ako niste sigurni u kvalitet jaja onda jaja umućena sa šećerom kuvati na pari, ohladiti fil pa sastaviti sa margarinom ili puterom i dodati čokoladu lešnike i rum.... (Torta je ukusna i bez ruma i lešnika, zavisi od ukusa).

POSNE KEKS KUGLICE Prave se lako, a smažu brzo, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

FENOMENALNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica skupog ukusa
Kremasta poslastica oduševiće vas od prvog zalogaja.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)