VRHUNSKI DOMAĆI SLATKIŠ Marmelada od mandarina, obožavaćete ovaj egzotični ukus
Kao moćan izvor energije, pomoći će vam da utolite glad bez velikih količina hrane a ako ga pripremite uz korišćenje zamena za šećer, može biti pogodan čak i za dijabetičare
Sastojci:
- 1,4 kg mandarina - neoljuštenih, opranih, s obrezanim krajevima i isečenim poprečno na tanke kriške
- 4 šoljice šećera
Priprema:
U velikom loncu zakuvajte mandarine i 6 šoljica vode. Smanjite vatru na srednju i kuvajte dok kore mandarina ne omekšaju, oko 20 minuta. Zatim dodajte šećer, pojačajte vatru na srednje jaku i mešajte dok se šećer ne otopi.
Vratite da se kuva, često mešajući, dok smesa ne postane gusta i lagano potamni, 40 do 45 minuta.
Marmelada je gotova ako ima lagani film koji se nabora pri guranju prstom. Ako se odmah raširi i razredi, nastavite da kuvate. Prebacite marmeladu u hermetički zatvorene posude, poklopite i ostavite da se potpuno ohladi. Marmeladu čuvajte u frižideru, rok trajanja joj je mesec dana.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)