SLATKA PROJA SA DŽEMOM Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Ako volite klasičnu proju, njenu slatku verziju ćete obožavati.
Potrebno je:
- 120 g brašna
- 120 g palente
- 150 g šećera
- 3 ½ kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 240 ml mleka
- 75 ml ulja
- 1 veliko jaje
- 1-2 kašike džema po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaje, pa sipajte mleko i ulje i dobro promešajte. Dodajte šećer i mešajte dok se ne otopi. Zasebno pomešajte brašno, palentu, prašak za pecivo i so, pa dodajte prethodnoj mešavini, uz neprestano mešanje. Umešajte džem i dobro promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite slatku proju oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Kremasta fantazija koju svi obožavaju na prvi zalogaj!
Ako volite deserte koji spajaju bogate ukuse i savršene teksture, onda je Trostruki užitak kolač prava poslastica za vas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
Komentari (0)