TORTA KOJA SE KUVA! Čokoladna torta koja se ne peče, a kremasta kao sladoled!
Poslastica koja se brzo i lako pravi.
Sastojci:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
200 g mlečne čokolade
50 g šećera u prahu
3 žumanca
1 kašičica nes kafe u prahu
1 kašika vode
Za ukrašavanje:
Voće, šlag, kakao (po želji)
Priprema:
Stavite žumanca i šećer da se kuvaju na pari, na tihoj vatri. Mutite mikserom dok se šećer ne istopi i fil ne zgusne. Razmutite nes kafu u malo vruće vode i dodajte u žumanca. Posebno istopite čokoladu. Umutite slatku pavlaku da ne bude previše čvrsta, dodajte fil od žumanaca, istopljenu čokoladu i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i ostavite u frižideru celu noć. Pre posluživanja ukrasite po želji voćem ili kakaom odozgo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
TORTA KRALJICE NATALIJE Raskošna čokoladna poslastica iz 1888.godine koja budi sva čula
U Domu Jevrema Grujića ovu kraljevska poslasticu možete da probate po originalnom receptu.
MARIJINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Izdašna i kremasta, za prave sladokusce
Napravite ovu izdašnu i kremastu poslasticu po receptu Marije Čitaković iz Gornjeg Mušića
KAPREZE Očaravajuća italijanska čokoladna poslastica koja super ide uz kafu
Fenomenalna torta potiče sa čuvenog, romantičnog ostrva Kapri u Italiji, i osvojiće i one izbirljive.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)