TORTA KOJA SE KUVA! Čokoladna torta koja se ne peče, a kremasta kao sladoled!
Poslastica koja se brzo i lako pravi.
Sastojci:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
200 g mlečne čokolade
50 g šećera u prahu
3 žumanca
1 kašičica nes kafe u prahu
1 kašika vode
Za ukrašavanje:
Voće, šlag, kakao (po želji)
Priprema:
Stavite žumanca i šećer da se kuvaju na pari, na tihoj vatri. Mutite mikserom dok se šećer ne istopi i fil ne zgusne. Razmutite nes kafu u malo vruće vode i dodajte u žumanca. Posebno istopite čokoladu. Umutite slatku pavlaku da ne bude previše čvrsta, dodajte fil od žumanaca, istopljenu čokoladu i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i ostavite u frižideru celu noć. Pre posluživanja ukrasite po želji voćem ili kakaom odozgo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BOEM TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Poslastica koja razvaljuje ukusom
Savršena za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA ZBOG KOJE I KOMŠIJE DOLAZE NEPOZVANE Neprevaziđeni klasik
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ČOKOLADNA TORTA PO RECEPTU IZ 1860 GODINE Savršen spoj sa džemom i orasima koji pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i jednostavna, a savršenog ukusa.
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)