FANTASTIČNA KEKS TORTA Bez pečenja, bez upotrebe miksera, vrlo lako i brzo
Jednostavan recept, a slatkiš koji obožavaju na stolu za tren oka
Sastojci:
- 40 komada četvrtastog keksa
- 1,5 l mleka
- 1 kesica pudinga sa ukusom karamela
- 1 kesica pudinga čokolada
- 1 kesica pudinga sa ukusom vanilina
- 9 punih kašika šećera
- 200 g (ili 3 kesice od po 75 g) šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake
- 400 (450) ml mleka
Priprema:
Na poslužavnik poređati 10 komada keksa (2×5) po dužini. Tako će, kasnije, dužina jednog parčeta odgovarati dužini keksa. Skuvati, najpre, C Puding Čokolada u 500 ml mleka, uz dodatak 3 kašike šećera, po uputstvu sa kesice. Vreo puding pažljivo preliti preko naređanog keksa. Preko toga staviti drugi red keksa. Skuvati i C Puding sa ukusom karamela na isti način kao i prethodni, pa dok je vreo preliti i razmazati preko keksa. Poređati preko pudinga i treći red keksa, a potom skuvati i treći puding, C Puding sa ukusom vanilina. Vrelog ga prelijte preko keksa i preko poređajte i poslednjih 10 komada keksa. Ostavite tortu na sobnoj temperaturi da se malo prohladi.
Umutite C Šlag krem sa ukusom slatke pavlake sa mlekom i premažite njime celu tortu. Odložite je u frižider. Najbolje je napraviti je dan pre služenja, kako bi keks dovoljno omekšao.
Možda vas zanima:
GLAMUROZNO VELIČANSTVENA POSLASTICA Torta Greta Garbo, prefinjen ukus za Oskara
Predivna torta u kojoj je kombinacija oraha, krema od žumanaca, prženog šećera i čokolade
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
FANTASTIČAN RECEPT STAR PREKO 100 GODINA Romanov kocke – kremasti desert sa dvora ruske carske porodice
Porodica Romanov je bila poslednja carska dinastija, a kocke koje vam predstavljamo u ovom receptu zovu se po njima. Ovi slasni zalogaji služeni su na njihovom dvoru pre više od sto godina
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)