BRZI KOLAČ, A DA RUKE NE UPRLJATE Prhku poslasticu sa jagodama pamtićete danima
Neobičnost od starog hleba.
Slatkiš s jagodama
Sastojci:
400 g starog hleba
150 g smrznutih jagoda
7 jaja
100 g šećera
350 ml mleka
2 kašike ekstrakta vanile
100 g pavlake
1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Tepsiju nauljite. Stari hleb isecite na kocke, a jagode odledite, ocedite, grubo iseckajte i ostavite sa strane. U većoj činiji umutite jaja, šećer, mleko, kašiku ekstrakta vanile i so, dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte hleb i jagode i promešajte kašikom. U posebnoj činiji umutite pavlaku, šećer u prahu i polovinu ekstrakta vanile. Polovinu smese sipajte u tepsiju, premažite smesom od pavlake, zatim dodajte preostali hleb s jagodama, pa preko svega prelijte pavlaku. Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni, pa pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
KEKS TORTA Očaravajuća brza poslastica koja se smaže za tren oka, a svi je vole
Nepečena poslastica osvojiće i one izbirljive.
BRAUNI Kolač koji svi vole a topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalni desert za sve sladokusce.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
Komentari (0)