BRZI KOLAČ, A DA RUKE NE UPRLJATE Prhku poslasticu sa jagodama pamtićete danima
Neobičnost od starog hleba.
Slatkiš s jagodama
Sastojci:
400 g starog hleba
150 g smrznutih jagoda
7 jaja
100 g šećera
350 ml mleka
2 kašike ekstrakta vanile
100 g pavlake
1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Tepsiju nauljite. Stari hleb isecite na kocke, a jagode odledite, ocedite, grubo iseckajte i ostavite sa strane. U većoj činiji umutite jaja, šećer, mleko, kašiku ekstrakta vanile i so, dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte hleb i jagode i promešajte kašikom. U posebnoj činiji umutite pavlaku, šećer u prahu i polovinu ekstrakta vanile. Polovinu smese sipajte u tepsiju, premažite smesom od pavlake, zatim dodajte preostali hleb s jagodama, pa preko svega prelijte pavlaku. Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni, pa pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)