BRZA TORTA BEZ PEČENJA Dovoljni su keks i još par sastojaka, i eto omiljene poslastice
Prosta je za pravljenje.

Brza keks torta
Možda vas zanima:

NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.

TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
Sastojci:
500 g keksa
4 žumanca
6 kašika šećera
4 kašike brašna
0,5 l mleka + mleko za umakanje keksa
1 vanilin-šećer
kašika maslaca
Priprema:
Pola litre mleka, 4 kašike šećera i maslac stavite da provri. Žumanca izmešajte sa 2 kašike šećera, brašnom i
malo mleka. U vrelo mleko polako sipajte masu sa žumancima, stalno mešajući. Kuvajte oko 2 minuta,
pa ostavite da se ohladi. Nakon toga, keks umačite u toplo mleko i slažite na tacnu. Filujte i odozgo stavite još jedan red keksa. Po želji možete ukrasiti šlagom, pa posuti izmrvljenim keksom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)