BRZA TORTA BEZ PEČENJA Dovoljni su keks i još par sastojaka, i eto omiljene poslastice
Prosta je za pravljenje.
Brza keks torta
Sastojci:
500 g keksa
4 žumanca
6 kašika šećera
4 kašike brašna
0,5 l mleka + mleko za umakanje keksa
1 vanilin-šećer
kašika maslaca
Priprema:
Pola litre mleka, 4 kašike šećera i maslac stavite da provri. Žumanca izmešajte sa 2 kašike šećera, brašnom i
malo mleka. U vrelo mleko polako sipajte masu sa žumancima, stalno mešajući. Kuvajte oko 2 minuta,
pa ostavite da se ohladi. Nakon toga, keks umačite u toplo mleko i slažite na tacnu. Filujte i odozgo stavite još jedan red keksa. Po želji možete ukrasiti šlagom, pa posuti izmrvljenim keksom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)