NEMAČKI ČIZKEJK MORATE PROBATI Lak je za pripremu, a tako je kremast da ćete odmah zavoleti
Neobične je strukture.
Nemački kolač sa sirom
Sastojci:
300 g brašna
200 g margarina
100 g šećera
1 jaje
1/2 kašike limunove kore
prstohvat soli
1 kesica vanilin-šećera
Za smesu:
250 g svežeg sira
250 g krem-sira
100 g šećera
2 vanilin-šećera
50 g pudinga od vanile
3 jaja
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Za testo sve sastojke dobro izmešajte mikserom. Uzmite okruglu formu za pečenje kolača, pa dno sa malo margarina zamastite i pospite brašnom. Testo raširite u formu, s tim da i krajeve pokrijete. Prstima dobro stisnite testo uz ivicu, da se za vreme pečenja ne spusti. Pecite 10 minuta na 180 stepeni. U međuvremenu izmešajte sve ostale sastojke za smesu. Izvadite testo iz rerne i prelijte smesu sirom. Vratite u rernu, neka se peče sat vremena na 145 stepeni. Kad je kolač gotov, neka se dobro ohladi, a onda ga pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
KREMASTA NORVEŠKA FANTAZIJA Verdens beste zvanično najlepša torta na svetu
Kad je jednom napravite, pravićete je stalno.
NE MOŽETE MU ODOLETI Čizkejk po jedinstvenom receptu da zasladite ovaj ponedeljak
Drugačiji je nego što ste navikli.
BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
NAJBRŽI TIRAMISU NA SVETU Treba vam samo 40 sekundi i recept Gordona Remzija
Gordon Remzi je podelio recept za čuveni desert sa kafom, kolač Tiramisu. Neće vam trebati ni ceo minut a uživaćete u kremastom zadovoljstvu.
POSNI REZANCI SA ORASIMA Tako jednostavan a ukusan desert, zamirisaće cela kuća
Drugačiji slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)