NEMAČKI ČIZKEJK MORATE PROBATI Lak je za pripremu, a tako je kremast da ćete odmah zavoleti
Neobične je strukture.
Nemački kolač sa sirom
Sastojci:
300 g brašna
200 g margarina
100 g šećera
1 jaje
1/2 kašike limunove kore
prstohvat soli
1 kesica vanilin-šećera
Za smesu:
250 g svežeg sira
250 g krem-sira
100 g šećera
2 vanilin-šećera
50 g pudinga od vanile
3 jaja
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Za testo sve sastojke dobro izmešajte mikserom. Uzmite okruglu formu za pečenje kolača, pa dno sa malo margarina zamastite i pospite brašnom. Testo raširite u formu, s tim da i krajeve pokrijete. Prstima dobro stisnite testo uz ivicu, da se za vreme pečenja ne spusti. Pecite 10 minuta na 180 stepeni. U međuvremenu izmešajte sve ostale sastojke za smesu. Izvadite testo iz rerne i prelijte smesu sirom. Vratite u rernu, neka se peče sat vremena na 145 stepeni. Kad je kolač gotov, neka se dobro ohladi, a onda ga pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
KREMASTA NORVEŠKA FANTAZIJA Verdens beste zvanično najlepša torta na svetu
Kad je jednom napravite, pravićete je stalno.
NE MOŽETE MU ODOLETI Čizkejk po jedinstvenom receptu da zasladite ovaj ponedeljak
Drugačiji je nego što ste navikli.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)