NE MOŽETE MU ODOLETI Čizkejk po jedinstvenom receptu da zasladite ovaj ponedeljak
Drugačiji je nego što ste navikli.
Čizkejk
Sastojci:
Za koru:
300 g mlevenog keksa
margarin
100 ml mleka
Za fil:
500 ml slatke pavlake
400 g neslanog sira
200 g šećera u prahu
Za preliv:
500 g voća po izboru
1 kašika šećera
1 kesica želatina
100 ml vode
Priprema:
Počnite od preliva - stavite voće da se kuva sa šećerom, a za to vreme napravite koru. Rukom umesite keks, margarin i mleko, pa napravite okruglu koru. Zatim napravite fil - umutite hladnu slatku pavlaku, dodajte sir i šećer u prahu, sve sjedinite mikserom i nanesite preko kore. Dok napravite koru i fil, voće će verovatno biti već kuvano. Ne očekujte da vam se sve voće savršeno skuva i da dobijete jednoličnu smesu - prohladite je, pa izmutite mikserom, najbolje štapnim. Dodajte želatin prokuvan po uputstvu, sjedinite sa voćem i prelijte
preko fila.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUS SE NE MOŽE OPISATI Za nedeljnu poslasticu morate napraviti BELI čizkejk
Idealan je za svačiji ukus.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)