OSVOJIĆE VAS MIRISOM I UKUSOM Monte torta, kremasta poslastica s lešnikom

TRPEZA.RS

11:30

Slatki kutak 0

Ako ne volite ili nemate pri ruci lešnike, možete dodati voće, čokoladne komadiće ili možda neki drugi orašasti plod

OSVOJIĆE VAS MIRISOM I UKUSOM Monte torta, kremasta poslastica s lešnikom
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Za biskvit

150 g lešnika
6 belanceta
6 velikih kašika šećera
6 velikih kašika brašna

Za krem

6 žumanaca
100 g šećera
2 pudinga od vanile
2 velike kašike brašna
250 g maslaca
100 g šećera u prahu

Za završni sloj

200 g nutele ili bilo kog drugog kakao krema
oko 150 g keksa tipa ptiber
100 g čokolade za kuvanje
1 šlag

Priprema

Lešnike stavite u rernu da potamne, ohladite ih i kroz ruke trljajte sve dok im ne otpadne korica. Stavite ih u čvršću krpu i malo ih istucite kuhinjskim čekićem, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići

Za biskvit belanca umutite u čvrst sneg, dodajte šećer i na kraju lagano ubacujte brašno i mutite mikserom na najmanjoj brzini. Kalup za torte obložite papirom za pečenje, zatim ga premažite maslacem i posipite brašnom. Na to rasporedite usitnjene lešnike i na njih oprezno raspodelite sneg od belanaca. Zatim to pecite oko 10 minuta na 180 stepeni, dok ne dobije boju, a onda je izvadite i kad se prohladi, stavite u frižider da se ohladi. Tada biskvit prevrnite na poslužavnik da biskvit bude dole, a lešnici na vrhu. Lagano podignite masni papir i vratite obruč od kalupa.

Za krem zagrejte 800 ml mleka sa vanilin šećerom, a potom ubacite žumanca sa šećerom. Dodajte dva pudinga od vanile, dve kašike brašna i 200 ml mleka. Skuvajte poslastičarski krem, a onda ohladite i povremeno ga izvadite i promešajte da se ne stvori korica.

Margarin za krem dobro otopite sa šećerom u prahu, pa dodajte u skroz hladan krem. Čokoladu otopite na pari, dodajte u polovinu krema, a drugi deo krema ostaje žut. Nutelu takođe zagrejte i oprezno je namažite na lešnike.

Keks izlomite na nepravilne komadiće i poređajte preko nutele. Potrošite keksa koliko vam treba da prekrijete celu površinu. Tada na keks stavite žut krem i stavite tortu da se hladi preko noći u frižider. Kada se ohladila, podignite oprezno obruč i debelo namažite šlagom. Ukrasite po želji i uživajte u najslasnijem ukusu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading