BOGATA I IZDAŠNA POSLASTICA OD BELE ČOKOLADE I BADEMA Belinda torta, fantastično kremasta

trpeza.rs

21:39

Slatki kutak 0

Za ovaj recept potrebno je malo više vremena, ali se isplati

BOGATA I IZDAŠNA POSLASTICA OD BELE ČOKOLADE I BADEMA Belinda torta, fantastično kremasta
Printscreen/Youtube

Sastojci:

ZA PATIŠPANJ:

  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 300 grama oljuštenih mlevenih badema
  • 3 kašike griza

ZA FIL:

  • 200 grama bele čokolade
  • 8 kašika šećera
  • 250 grama putera
  • 2 kesice praška za šlag
  • 200 mililitara mleka

Način pripreme:

Jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca.

Pripremamo patišpanj. Mutimo belanca mikserom. U izmućena belanca, neprekidno muteći, dodamo šećer. Mutimo dok se šećer ne rastopi. Dodamo griz, mlevene bademe i mešamo dok se smesa ne sjedini. Smesu nanesemo u veću tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pripremamo fil tako što u sud na pari stavimo žumanca, 8 kašika šećera i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Čokoladu izlomimo na parčad i dodamo u sud. Ponovo mutimo mikserom dok se čokolada ne rastopi. Kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo sud sa pare. Ostavimo da se ohladi.

U sud za mućenje stavimo prašak za šlag, sipamo mleko i mutimo mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. Zatim u drugom sudu mikserom mutimo puter dok ne postane penast. Dodamo ohlađen krem i mutimo mikserom dok se fil ne sjedini. Dodamo 3 kašike šlaga i izmutimo mikserom.

Isečemo patišpanj na tri jednake lente po širini. Na tacnu za tortu stavimo prvu lentu. Premažemo filom. Na fil stavimo drugu lentu i filujemo. Zatim stavimo treću lentu i celu tortu premažemo filom. Pomoću kuvarskog šprica šlagom ukrasimo stranične delove i gornju površinu torte.

Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading