BOGATA I IZDAŠNA POSLASTICA OD BELE ČOKOLADE I BADEMA Belinda torta, fantastično kremasta
Za ovaj recept potrebno je malo više vremena, ali se isplati
Sastojci:
ZA PATIŠPANJ:
- 12 jaja
- 12 kašika šećera
- 300 grama oljuštenih mlevenih badema
- 3 kašike griza
ZA FIL:
- 200 grama bele čokolade
- 8 kašika šećera
- 250 grama putera
- 2 kesice praška za šlag
- 200 mililitara mleka
Način pripreme:
Jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca.
Pripremamo patišpanj. Mutimo belanca mikserom. U izmućena belanca, neprekidno muteći, dodamo šećer. Mutimo dok se šećer ne rastopi. Dodamo griz, mlevene bademe i mešamo dok se smesa ne sjedini. Smesu nanesemo u veću tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pripremamo fil tako što u sud na pari stavimo žumanca, 8 kašika šećera i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Čokoladu izlomimo na parčad i dodamo u sud. Ponovo mutimo mikserom dok se čokolada ne rastopi. Kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo sud sa pare. Ostavimo da se ohladi.
U sud za mućenje stavimo prašak za šlag, sipamo mleko i mutimo mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. Zatim u drugom sudu mikserom mutimo puter dok ne postane penast. Dodamo ohlađen krem i mutimo mikserom dok se fil ne sjedini. Dodamo 3 kašike šlaga i izmutimo mikserom.
Isečemo patišpanj na tri jednake lente po širini. Na tacnu za tortu stavimo prvu lentu. Premažemo filom. Na fil stavimo drugu lentu i filujemo. Zatim stavimo treću lentu i celu tortu premažemo filom. Pomoću kuvarskog šprica šlagom ukrasimo stranične delove i gornju površinu torte.
Prijatno!
Možda vas zanima:
BOGATA, RASKOŠNA POSLASTICA Somborska torta, kremasta poslastica sa kroasanima, prava milina
Pravi se prilično lako i veoma je kremasta zbog pudinga od vanile koji ide u nju
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
STARINSKA POSLASTICA IZ NANINOG KUVARA Veličanstvena torta sa orahom, fantazija dobrog ukusa
Donosimo recept za najukusniju tortu od oraha koji ćete prenositi s kolena na koleno! Već nakon prvog zalogaja ostaviti će vas bez daha
BRZO I BEZ PEČENJA Plazma kocke, senzacija ukusa
Plazma u kombinaciji sa čokoladnim bananicama i neodoljivom kremom
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)