BOGATA, RASKOŠNA POSLASTICA Somborska torta, kremasta poslastica sa kroasanima, prava milina
Pravi se prilično lako i veoma je kremasta zbog pudinga od vanile koji ide u nju
Sastojci:
- 2 veća kroasana sa čokoladnim filom
- 1 kesica mini kroasana sa čokoladnim film
- 200 grama keksa
- 1,5 litra mleka
- 2 kašike gustina
- 4 kesica praška za puding od vanile
- 12 kašika šećera
- 1 margarin
- 200 mililitara mleka
- 200 mililitara soka od pomorandže
- 150 mililitara čokoladnog preliva
- 200 grama nutele
- 2 kesica praška za šlag
- 250 mililitara mleka
Način pripreme:
U sud sa praškom za puding dodamo gustin, nalijemo mleko i mešamo kašikom dok se ne rastopi gustin. Preostalo mleko sipamo u šerpu na šporetu i dodamo šećer. Uz neprekidno mešanje, u uzavrelo mleko dodamo razmekšali puding. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. Ohlađeni puding mutimo mikserom, dodamo margarin i, kada krem dobije potrebnu gustinu, isključimo mikser.
Polovinu krema prespemo u dubok sud, dodamo čokoladni preliv i sjedinimo smesu. U sud sa 200 mililitara mleka potopimo keks, a potom poređamo na donji deo pravougaone kutije za tortu. Na keks nanesemo čokoladni fil.
U duboki sud sipamo sok od pomorandže. Veće kroasane isečemo po dužini, svaku polovinu potopimo u sok od pomorandže i stavimo na dva kraja torte. U sok potopimo i mini kroasane, pa stavimo na sredinu torte, između polovina velikih kroasana. Nanesemo krem od vanile.
Mikserom mutimo 250 mililitara mleka, dodamo prašak za šlag i mutimo dok šlag ne dobije potrebnu gustinu. Šlagom punimo špric i ukrasimo strane torte. Na gornju površinu torte nanesemo nutelu, a potom šlagom dekorišemo krajeve gornje površine torte. Dekoraciju završimo raznobojnim bombonama, kao i šećernim cvetovima. Prijatno!
Možda vas zanima:
BOGATA I IZDAŠNA POSLASTICA OD BELE ČOKOLADE I BADEMA Belinda torta, fantastično kremasta
Za ovaj recept potrebno je malo više vremena, ali se isplati
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
STARINSKA POSLASTICA IZ NANINOG KUVARA Veličanstvena torta sa orahom, fantazija dobrog ukusa
Donosimo recept za najukusniju tortu od oraha koji ćete prenositi s kolena na koleno! Već nakon prvog zalogaja ostaviti će vas bez daha
BRZO I BEZ PEČENJA Plazma kocke, senzacija ukusa
Plazma u kombinaciji sa čokoladnim bananicama i neodoljivom kremom
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)