BOGATA, RASKOŠNA POSLASTICA Somborska torta, kremasta poslastica sa kroasanima, prava milina
Pravi se prilično lako i veoma je kremasta zbog pudinga od vanile koji ide u nju

Sastojci:
Možda vas zanima:

BOGATA I IZDAŠNA POSLASTICA OD BELE ČOKOLADE I BADEMA Belinda torta, fantastično kremasta
Za ovaj recept potrebno je malo više vremena, ali se isplati


MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika

STARINSKA POSLASTICA IZ NANINOG KUVARA Veličanstvena torta sa orahom, fantazija dobrog ukusa
Donosimo recept za najukusniju tortu od oraha koji ćete prenositi s kolena na koleno! Već nakon prvog zalogaja ostaviti će vas bez daha
- 2 veća kroasana sa čokoladnim filom
- 1 kesica mini kroasana sa čokoladnim film
- 200 grama keksa
- 1,5 litra mleka
- 2 kašike gustina
- 4 kesica praška za puding od vanile
- 12 kašika šećera
- 1 margarin
- 200 mililitara mleka
- 200 mililitara soka od pomorandže
- 150 mililitara čokoladnog preliva
- 200 grama nutele
- 2 kesica praška za šlag
- 250 mililitara mleka
Način pripreme:
U sud sa praškom za puding dodamo gustin, nalijemo mleko i mešamo kašikom dok se ne rastopi gustin. Preostalo mleko sipamo u šerpu na šporetu i dodamo šećer. Uz neprekidno mešanje, u uzavrelo mleko dodamo razmekšali puding. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. Ohlađeni puding mutimo mikserom, dodamo margarin i, kada krem dobije potrebnu gustinu, isključimo mikser.
Polovinu krema prespemo u dubok sud, dodamo čokoladni preliv i sjedinimo smesu. U sud sa 200 mililitara mleka potopimo keks, a potom poređamo na donji deo pravougaone kutije za tortu. Na keks nanesemo čokoladni fil.
U duboki sud sipamo sok od pomorandže. Veće kroasane isečemo po dužini, svaku polovinu potopimo u sok od pomorandže i stavimo na dva kraja torte. U sok potopimo i mini kroasane, pa stavimo na sredinu torte, između polovina velikih kroasana. Nanesemo krem od vanile.
Mikserom mutimo 250 mililitara mleka, dodamo prašak za šlag i mutimo dok šlag ne dobije potrebnu gustinu. Šlagom punimo špric i ukrasimo strane torte. Na gornju površinu torte nanesemo nutelu, a potom šlagom dekorišemo krajeve gornje površine torte. Dekoraciju završimo raznobojnim bombonama, kao i šećernim cvetovima. Prijatno!

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)