RECEPT ZA NAJBOLJI TIRAMISU NA SVETU, TOPI SE U USTIMA, OKREPLJUJE NEPCA Spreman za 20 minuta, a ukus obara sa nogu
Pohvaliće ga i vrsni poznavaoci "slatkog programa".

Na internetu postoji veliki broj receptaka za tiramisu, ali iako postoji mnogo opcija, kad-kad se desi da naiđete na idealan, ali ovog puta izgleda ste na pravom mestu.
Možda vas zanima:

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

TIRAMISU Donosimo vam originalan recept za aromatični italijanski kolač
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.

TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.

TIRAMISU ČIZKEJK Fenomenalan spoj 2 popularna dezerta, genijalna kombinacija teksture i ukusa
Neodoljiva poslastica za sve prilike...
Sastojci:
- 175 ml espresa
- jedna kašika prah šećera
- 500 g mascarpone sira (sobne temperature)
- 3 jaja
- kakao prah
- 1 štapić vanile (nikakvi ekstrakti)
Priprema:
Skuvajte kafu i ostavite je da se prohladi. Za to vreme odvojite belanca i žumance. Umutite belanca sa šećerom, a u drugoj posudi žumanca, maskarpone i vanila štapić. Spojite ove dve smeše mućkalicom (ne mikserom). Natopite piškote u kaf, a preko toga stavite fil. Ponovite postupak i na kraju pospite kakao prahom. Ostavite min 24h da se kolač ohladi u frižideru, piše Markiza living.
Bonus video:

ČOKOLADNI DESERT IZ ČAŠE Fenomenalan slatkiš koji se pravi lako, a savršen za iznenadne goste
Dodajte šlag ili sladoled i uživajte u desertu.

KREMPITA SA KEKSOM Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje
Očaravajuća i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.

KUGLICE SA URMOM Nemaju šećer, a slatke i ukusne, najbolje odmah stavite duplu meru
Možete da ih držite do 7 dana u frižideru, u hermetički zatvorenoj posudi.

LIMUN KOLAČ U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa koji govori 1000 jezika
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.

KAPREZE TORTA Neodoljiva italijanska poslastica ukusa koji se pamti
Najbolje služite uz kuglu sladoleda.
Komentari (0)